Francia hagymaleves recept
Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat
Hozzávalók:
- 4-5 fej Vöröshagyma
- 5-6 gerezd fokhagyma
- 1 csomó új hagyma, vagy 2 szál póréhagyma
- 1-2 húsleves kocka
- só,bors
- Vegeta
- liszt
- tej (vagy 2dl főzőtejszín)
- víz
- 3 evőkanál vaj vagy margarin
- 1 csomag szeletelt toast kenyér
- 15 dkg reszelt trappista
Elkészítése:
A vajat megolvasztjuk,és minden hagymát karikára, vagy félbe vágunk, vékonyan. Vajon az összes hagymát megfonnyasztjuk. Ha ez meg van, liszttel megszórjuk, gyorsan összekeverjük, és fele víz-fele tej aránnyal felengedjük. Fűszerezzük sóval, különféle borsokkal, ételízesítővel. Beledobunk 1-2 sima hús vagy erőleves kockát. (készíthetjük húslevessel is, ha nem túl erős, akkor nem tejjel, hanem a végén belekeverjük a 2 dl főzőtejszínt).Még 15 percet főzzük. Közben a szeletelt toast kenyereket félbe vágjuk (átlósan, háromszögletűre), kevés reszelt sajttal megszórjuk, ráolvasztjuk sütőben,míg a kenyér is kicsit megpirul, és erre szedjük majd a forró levest.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.