Francia hagymaleves recept

Hozzávalók:
- 4-5 fej Vöröshagyma
- 5-6 gerezd fokhagyma
- 1 csomó új hagyma, vagy 2 szál póréhagyma
- 1-2 húsleves kocka
- só,bors
- Vegeta
- liszt
- tej (vagy 2dl főzőtejszín)
- víz
- 3 evőkanál vaj vagy margarin
- 1 csomag szeletelt toast kenyér
- 15 dkg reszelt trappista
Elkészítése:
A vajat megolvasztjuk,és minden hagymát karikára, vagy félbe vágunk, vékonyan. Vajon az összes hagymát megfonnyasztjuk. Ha ez meg van, liszttel megszórjuk, gyorsan összekeverjük, és fele víz-fele tej aránnyal felengedjük. Fűszerezzük sóval, különféle borsokkal, ételízesítővel. Beledobunk 1-2 sima hús vagy erőleves kockát. (készíthetjük húslevessel is, ha nem túl erős, akkor nem tejjel, hanem a végén belekeverjük a 2 dl főzőtejszínt).Még 15 percet főzzük. Közben a szeletelt toast kenyereket félbe vágjuk (átlósan, háromszögletűre), kevés reszelt sajttal megszórjuk, ráolvasztjuk sütőben,míg a kenyér is kicsit megpirul, és erre szedjük majd a forró levest.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »