Francia hagymaleves

Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat

Hozzávalók:

  • 4-5 fej Vöröshagyma
  • 5-6 gerezd fokhagyma
  • 1 csomó új hagyma, vagy 2 szál póréhagyma
  • 1-2 húsleves kocka
  • só,bors
  • Vegeta
  • liszt
  • tej (vagy 2dl főzőtejszín)
  • víz
  • 3 evőkanál vaj vagy margarin
  • 1 csomag szeletelt toast kenyér
  • 15 dkg reszelt trappista

Elkészítése:
A vajat megolvasztjuk,és minden hagymát karikára, vagy félbe vágunk, vékonyan. Vajon az összes hagymát megfonnyasztjuk. Ha ez meg van, liszttel megszórjuk, gyorsan összekeverjük, és fele víz-fele tej aránnyal felengedjük. Fűszerezzük sóval, különféle borsokkal, ételízesítővel. Beledobunk 1-2 sima hús vagy erőleves kockát. (készíthetjük húslevessel is, ha nem túl erős, akkor nem tejjel, hanem a végén belekeverjük a 2 dl főzőtejszínt).Még 15 percet főzzük. Közben a szeletelt toast kenyereket félbe vágjuk (átlósan, háromszögletűre), kevés reszelt sajttal megszórjuk, ráolvasztjuk sütőben,míg a kenyér is kicsit megpirul, és erre szedjük majd a forró levest.