Francia hagymakrémleves recept

Hozzávalók:
- 2 hagyma
- zsiradék
- húsleves
- 2 kanál liszt
- 2 dl főzőtejszín
- petrezselyem
- sajt
- pirítós
Elkészítése:
A két hagymát megpucolom, felkockázom, majd zsiradékon megpirítom. Felöntöm húslevessel, majd amikor már egy kicsit főtt, hozzáadok 2 evőkanál lisztet is.
A liszttől becsomósodhat a leves, de nem baj, mert a turmixgépbe öntöm, ahol összeturmixolom a levest. Eredményük egy sűrűbb hagymakrémlevest kapok. Ezt visszateszem a tűzre, ahol 2 dl főzőtejszínt adok még hozzá, az egész levest összefőzöm, ha kell, még sózom.
Közben pirítóst csinálok, melyre sajtot reszelek. Tálaláskor 1-2 pirítóst teszek a tányérba, erre merem a forró levest, majd ízlés szerint megszórom még aprított petrezselyem zölddel is.
Tipp:
Cipóba töltve is elkészítettük, úgy is nagyon finom lett.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 mutatós húsvéti vendégváró különlegesség
A húsvéti vendégvárás remek alkalom arra, hogy ne csak finom, de igazán mut
Tovább olvasom »
Húsvéti sós vendégváró finomságok
A húsvéti ünnepek nem csak a kalácsról és a főtt tojásról szólnak – a vendé
Tovább olvasom »
Ínycsiklandó tekercsek az ünnepi hidegtálra
Az ünnepi hidegtál egyik leglátványosabb és legkedveltebb elemei a különfél
Tovább olvasom »
A húsvéti asztal sztárjai: töltött tojások, amik nem csak finomak, hanem mutatósak is!
A húsvéti asztal nem lenne teljes a szépen tálalt, változatosan elkészített
Tovább olvasom »
8 egyszerű és nagyszerű süti, amikkel édesebbé teheted a mindennapokat
Van, amikor semmi másra nincs szükségünk, csak egy gyorsan összedobható, mé
Tovább olvasom »
Frissítő gyümölcsök és isteni krémek – 12 tökéletes desszert, amit egyszerűen muszáj kipróbálnod!
A gyümölcsök és a lágy krémek tökéletes párost alkotnak, ha frissítő és ell
Tovább olvasom »