Francia hagymakrémleves recept
Hozzávalók:
- 2 hagyma
- zsiradék
- húsleves
- 2 kanál liszt
- 2 dl főzőtejszín
- petrezselyem
- sajt
- pirítós
Elkészítése:
A két hagymát megpucolom, felkockázom, majd zsiradékon megpirítom. Felöntöm húslevessel, majd amikor már egy kicsit főtt, hozzáadok 2 evőkanál lisztet is.
A liszttől becsomósodhat a leves, de nem baj, mert a turmixgépbe öntöm, ahol összeturmixolom a levest. Eredményük egy sűrűbb hagymakrémlevest kapok. Ezt visszateszem a tűzre, ahol 2 dl főzőtejszínt adok még hozzá, az egész levest összefőzöm, ha kell, még sózom.
Közben pirítóst csinálok, melyre sajtot reszelek. Tálaláskor 1-2 pirítóst teszek a tányérba, erre merem a forró levest, majd ízlés szerint megszórom még aprított petrezselyem zölddel is.
Tipp:
Cipóba töltve is elkészítettük, úgy is nagyon finom lett.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »

