Hozzávalók:
Elkészítése:
A két hagymát megpucolom, felkockázom, majd zsiradékon megpirítom. Felöntöm húslevessel, majd amikor már egy kicsit főtt, hozzáadok 2 evőkanál lisztet is.
A liszttől becsomósodhat a leves, de nem baj, mert a turmixgépbe öntöm, ahol összeturmixolom a levest. Eredményük egy sűrűbb hagymakrémlevest kapok. Ezt visszateszem a tűzre, ahol 2 dl főzőtejszínt adok még hozzá, az egész levest összefőzöm, ha kell, még sózom.
Közben pirítóst csinálok, melyre sajtot reszelek. Tálaláskor 1-2 pirítóst teszek a tányérba, erre merem a forró levest, majd ízlés szerint megszórom még aprított petrezselyem zölddel is.
Cipóba töltve is elkészítettük, úgy is nagyon finom lett.