Fokhagymás-tejszínes krumplikrémleves recept

Hozzávalók:
- 80 dkg krumpli
- 1 közepes fej vöröshagyma
- 2 nagy gerezd fokhagyma
- 2 ek olaj
- 1 tk só
- 1 késhegynyi őrölt szerecsendió
- ½ leveskocka
- 1 dl főzőtejszín (20%-os)
- Pirított szalonna kockák a tálaláshoz
Elkészítése:
A zöldségeket alaposan megtisztítjuk, a krumplit apróbb, a vöröshagymát nagyobb kockára vágjuk. A vöröshagymát az olajon üvegesre pároljuk, majd a 4-4 nagyobb darabba vágott fokhagymát rádobva kb. fél percig együtt pirítjuk.
Rátesszük a felvágott krumplit is és jól összeforgatjuk. Felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje és még 3-4 cm túlérjen rajta.
Beleszórjuk a fűszereket, a leveskockát. Ha megpuhult a krumpli, merülő mixerrel pépesítjük.
Ízlés szerint hagyhatunk benne pár darabka krumplit, majd a tejszínt beleöntve hagyjuk felforrni.
Melegen, pirított szalonna kockákkal kínáljuk.
Tipp:
Nagyon egyszerű, hamar elkészül. A pirított szalonnát nem érdemes lehagyni róla, így az igazi.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit főzzek ma? 2025.05.21 szerda
Ha szerdán már lankad a lendület, jól jön egy kész menüsor, ami levesből, f
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.05.20 kedd
A hét második napján sokszor már elvárjuk magunktól, hogy valami tartalmasa
Tovább olvasom »
Tökéletes házi sütemények: brownie, túrós, krémes és karamellás szeletek
Ha szereted a krémes, réteges, lágy és mégis karakteres süteményeket, ez a
Tovább olvasom »
Stefánia, tokány, oldalas, karaj – 12 házias recept sertésből
A magyar konyha egyik legfontosabb alappillére a jóféle sertéshús, amit ann
Tovább olvasom »
Szaftos csirkemell receptek, amik új szintre emelik a hétvégi ebédet
Unod már a natúr csirkemellet? Itt az ideje, hogy újragondold! Ezek a bundá
Tovább olvasom »
Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »