Fokhagymás-tejszínes krumplikrémleves recept

Hozzávalók:
- 80 dkg krumpli
- 1 közepes fej vöröshagyma
- 2 nagy gerezd fokhagyma
- 2 ek olaj
- 1 tk só
- 1 késhegynyi őrölt szerecsendió
- ½ leveskocka
- 1 dl főzőtejszín (20%-os)
- Pirított szalonna kockák a tálaláshoz
Elkészítése:
A zöldségeket alaposan megtisztítjuk, a krumplit apróbb, a vöröshagymát nagyobb kockára vágjuk. A vöröshagymát az olajon üvegesre pároljuk, majd a 4-4 nagyobb darabba vágott fokhagymát rádobva kb. fél percig együtt pirítjuk.
Rátesszük a felvágott krumplit is és jól összeforgatjuk. Felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje és még 3-4 cm túlérjen rajta.
Beleszórjuk a fűszereket, a leveskockát. Ha megpuhult a krumpli, merülő mixerrel pépesítjük.
Ízlés szerint hagyhatunk benne pár darabka krumplit, majd a tejszínt beleöntve hagyjuk felforrni.
Melegen, pirított szalonna kockákkal kínáljuk.
Tipp:
Nagyon egyszerű, hamar elkészül. A pirított szalonnát nem érdemes lehagyni róla, így az igazi.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »