Fokhagymás-tejszínes krumplikrémleves recept
Hozzávalók:
- 80 dkg krumpli
- 1 közepes fej vöröshagyma
- 2 nagy gerezd fokhagyma
- 2 ek olaj
- 1 tk só
- 1 késhegynyi őrölt szerecsendió
- ½ leveskocka
- 1 dl főzőtejszín (20%-os)
- Pirított szalonna kockák a tálaláshoz
Elkészítése:
A zöldségeket alaposan megtisztítjuk, a krumplit apróbb, a vöröshagymát nagyobb kockára vágjuk. A vöröshagymát az olajon üvegesre pároljuk, majd a 4-4 nagyobb darabba vágott fokhagymát rádobva kb. fél percig együtt pirítjuk.
Rátesszük a felvágott krumplit is és jól összeforgatjuk. Felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje és még 3-4 cm túlérjen rajta.
Beleszórjuk a fűszereket, a leveskockát. Ha megpuhult a krumpli, merülő mixerrel pépesítjük.
Ízlés szerint hagyhatunk benne pár darabka krumplit, majd a tejszínt beleöntve hagyjuk felforrni.
Melegen, pirított szalonna kockákkal kínáljuk.
Tipp:
Nagyon egyszerű, hamar elkészül. A pirított szalonnát nem érdemes lehagyni róla, így az igazi.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
10 sós süti karácsonyra, amivel nem kell sokat vacakolnod
A karácsonyi készülődésben jól jön néhány gyorsan elkészíthető, mégis finom
Tovább olvasom »
9 zserbó recept, amit érdemes elkészíteni idén karácsonykor
A zserbó sok családban a karácsonyi sütemények egyik kihagyhatatlan darabja
Tovább olvasom »
Különleges karácsonyi kekszek és linzerek – 12 ünnepi finomság amit nem látsz minden nap
Az ünnepi időszakban jólesik néhány különleges aprósütemény, amely nemcsak
Tovább olvasom »
Klasszikus és különleges krumplisaláták karácsonyra – 12 kipróbált recept
A krumplisaláta sok családban elengedhetetlen része az ünnepi menünek. A kl
Tovább olvasom »
Könnyed köretek az ünnepi menühöz – 12 majonézmentes saláta
A karácsonyi ételek mellé sokszor jól esik egy friss, könnyű saláta, amely
Tovább olvasom »
Karácsonyi ünnepi menü: 12 kipróbált töltött hús recept
A karácsonyi asztalon mindig jól mutat egy szaftos, gazdagon töltött húsfél
Tovább olvasom »

