Fokhagymás cukkinikrémleves recept

Hozzávalók:
- 2 közepes, zsenge cukkini
- 1 nagy fej vöröshagyma
- 1 ek olaj
- 3 nagy gerezd fokhagyma
- 2 púpos kk só
- 1/3 kk őrölt szerecsendió
- 1 leveskocka
- 1 púpos ek liszt
- 2 dl főzőtejszín (20 %-os)
Elkészítése:
A cukkinikat alaposan megtisztítjuk, a két végüket levágjuk. Ha erősebb magok találhatók benne, akkor kivághatjuk a belsejét. Vékonyra felkockázzuk.
A hagymákat megtisztítjuk. A vöröshagymát nagyobb kockára vágjuk, az olajon üvegesre pirítjuk. Rádobjuk a darabolt cukkinit, pár percig pirítjuk, majd felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje. Beledobjuk a fokhagymákat, a leveskockát, a fűszereket és hagyjuk kb. 20 perc alatt puhára főni.
Merülő mixerrel pépesítjük.
A lisztet csomómentesre keverjük a tejszínnel, a leves levéből pár kanállal merünk bele, majd a krémlevesbe töltjük és hagyjuk felfőni. Melegen, leves gyönggyel kínáljuk.
Tálalhatjuk pirított kenyérkockákkal vagy reszelt sajttal is.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »