Hozzávalók:
Elkészítése:
A cukkinikat alaposan megtisztítjuk, a két végüket levágjuk. Ha erősebb magok találhatók benne, akkor kivághatjuk a belsejét. Vékonyra felkockázzuk.
A hagymákat megtisztítjuk. A vöröshagymát nagyobb kockára vágjuk, az olajon üvegesre pirítjuk. Rádobjuk a darabolt cukkinit, pár percig pirítjuk, majd felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje. Beledobjuk a fokhagymákat, a leveskockát, a fűszereket és hagyjuk kb. 20 perc alatt puhára főni.
Merülő mixerrel pépesítjük.
A lisztet csomómentesre keverjük a tejszínnel, a leves levéből pár kanállal merünk bele, majd a krémlevesbe töltjük és hagyjuk felfőni. Melegen, leves gyönggyel kínáljuk.
Tálalhatjuk pirított kenyérkockákkal vagy reszelt sajttal is.