Fokhagymás csicsóka krémleves recept
Hozzávalók:
- 50 dkg csicsóka
- 1 nagyobb krumpli (kb. 20 dkg)
- 1 nagy fej vöröshagyma
- 2 ek olaj
- 3 gerezd fokhagyma
- 1 tk só
- 0,5 kk őrölt bors
- 0,5 zöldségleves kocka
- 2 dl főzőtejszín (20%-os)
Elkészítése:
A csicsókát alaposan megtisztítjuk. A felülete elég egyenetlen, ezért erre a legjobb egy új mosogató dörzsis szivacs. A tiszta gumókat apróbb darabokra vágjuk. A krumplit és a hagymákat is megtisztítjuk, előbbit nagyobb darabokra szeljük, a vöröshagymát felkockázzuk.
A vöröshagymát az olajon üvegesre pirítjuk. Rádobjuk a csicsókát, a krumplit és jól átforgatjuk. Felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje.
Sózzuk, borsozzuk, beledobjuk a kockát, a fokhagymákat egészben. Addig főzzük, amíg a zöldségek puhák nem lesznek (kb. 20-25 perc).
A tejszínt egy tálkába öntjük és a leves vizéből pár evőkanállal bemelegítjük. A levest merülő mixer segítségével pépesítjük. Beleöntjük a tejszínt és hagyjuk felfőni.
Melegen, füstölt kolbász karikákkal, apróra vágott metélőhagymával kínáljuk. Természetesen illik még hozzá pirított szalonna, reszelt sajt vagy kevéske tökmag.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Serpenyők a konyhában – Milyen legyen az új kedvenc? (x)
A konyha lelke, a mindennapi ételkészítés egyik legfontosabb eszköze a serp
Tovább olvasom »
Fehér csokival készült desszertvariációk minden alkalomra
A fehér csoki mindig különleges hangulatot teremt — legyen szó citromos kos
Tovább olvasom »
Tarja, oldalas, karaj és több – változatos ötletek egy csokorban
A sertéshús igazi jolly joker a konyhában: változatosan elkészíthető, kiadó
Tovább olvasom »
Ünnepi tortacsodák – 12 recept, amit idén ki kell próbálnod
Ha valami igazán különleges édességet keresel az ünnepi asztalra, egy ínycs
Tovább olvasom »
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »

