Fokhagymás csicsóka krémleves recept

Hozzávalók:
- 50 dkg csicsóka
- 1 nagyobb krumpli (kb. 20 dkg)
- 1 nagy fej vöröshagyma
- 2 ek olaj
- 3 gerezd fokhagyma
- 1 tk só
- 0,5 kk őrölt bors
- 0,5 zöldségleves kocka
- 2 dl főzőtejszín (20%-os)
Elkészítése:
A csicsókát alaposan megtisztítjuk. A felülete elég egyenetlen, ezért erre a legjobb egy új mosogató dörzsis szivacs. A tiszta gumókat apróbb darabokra vágjuk. A krumplit és a hagymákat is megtisztítjuk, előbbit nagyobb darabokra szeljük, a vöröshagymát felkockázzuk.
A vöröshagymát az olajon üvegesre pirítjuk. Rádobjuk a csicsókát, a krumplit és jól átforgatjuk. Felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje.
Sózzuk, borsozzuk, beledobjuk a kockát, a fokhagymákat egészben. Addig főzzük, amíg a zöldségek puhák nem lesznek (kb. 20-25 perc).
A tejszínt egy tálkába öntjük és a leves vizéből pár evőkanállal bemelegítjük. A levest merülő mixer segítségével pépesítjük. Beleöntjük a tejszínt és hagyjuk felfőni.
Melegen, füstölt kolbász karikákkal, apróra vágott metélőhagymával kínáljuk. Természetesen illik még hozzá pirított szalonna, reszelt sajt vagy kevéske tökmag.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »