Fokhagymaleves recept

Hozzávalók:
- 1 fej fokhagyma
- 1 fej vöröshagyma
- olivaolaj
- 2 ek liszt
- 1 liter melegvíz
- 2 db húsleveskocka
- só,bors,őrölt szerecsendió
- 2,5 dl főzőtejszín
- apróra vágott petrezselyemlevél
- pirított kenyérkocka vagy levesgyöngy
Elkészítése:
A fokhagymát és a vöröshagymát aprítógépben pépesítjük, majd kevés olíva olajon pár perc alatt megpirítjuk. Elkeverjük a liszttel, majd egy kevés hideg vízzel simára keverjük. Hozzá adjuk a meleg vizet, beletesszük a leveskockát, sózzuk, borsozzuk és szerecsendióval ízesítjük.
Hozzáadjuk a főzőtejszínt és a petrezselyem zöldet is. 5 percig forraljuk, majd levesgyönggyel, vagy pirított kenyérkockával tálaljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »