Fokhagymaleves recept
Hozzávalók:
- 1 fej fokhagyma
- 1 fej vöröshagyma
- olivaolaj
- 2 ek liszt
- 1 liter melegvíz
- 2 db húsleveskocka
- só,bors,őrölt szerecsendió
- 2,5 dl főzőtejszín
- apróra vágott petrezselyemlevél
- pirított kenyérkocka vagy levesgyöngy
Elkészítése:
A fokhagymát és a vöröshagymát aprítógépben pépesítjük, majd kevés olíva olajon pár perc alatt megpirítjuk. Elkeverjük a liszttel, majd egy kevés hideg vízzel simára keverjük. Hozzá adjuk a meleg vizet, beletesszük a leveskockát, sózzuk, borsozzuk és szerecsendióval ízesítjük.
Hozzáadjuk a főzőtejszínt és a petrezselyem zöldet is. 5 percig forraljuk, majd levesgyönggyel, vagy pirított kenyérkockával tálaljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »

