Fokhagymakrémleves recept

Hozzávalók:
- 8 duci gerezd fokhagyma
- 2 közepes szem krumpli
- 2 ek zsír
- 1 ek liszt
- 5-6 dl víz
- só, bors, delikát (ízlés szerint)
- 1/2-1 dl főzőtejszín
- sajt, pirítós
Elkészítése:
A felkarikázott fokhagymát kevés zsíron megfuttatjuk. Liszttel megszórjuk, összekeverjük, majd beletesszük a felkockázott krumplit és felöntjük vízzel. Ha kezd forrni, sóval, borssal és delikáttal ízesítjük.
Amikor a krumpli szinte megpuhult, öntünk hozzá tejszínt és készre forraljuk. Botmixerrel pürésítjük.
A tányér aljára kevés (füstölt) reszelt sajtot teszünk, erre merjük ki a levest. Pirítóssal kínáljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »