Fokhagymakrémleves recept

Hozzávalók:
- 12 gerezd fokhagyma
- 3 ek olívaolaj
- 3 ek liszt
- 500 ml alaplé (kockából készült erőleves)
- 300 ml tej (vagy több)
- só
- őrölt bors
- szerecsendió
- 3 szelet pirítós (kockákra vágva)
- 1 lila hagyma
- 150 g reszelt sajt
Elkészítése:
A zúzott fokhagymákat egy fazékban, 2-3 evőkanál olívaolajon megpirítjuk, majd rászórunk 3 evőkanál lisztet, végül felöntjük fél liter alaplével. Ehhez hozzáöntünk még 3 dl tejet, sózzuk, borsozzuk, és addig kevergetjük, amíg szép homogén krémlevest nem kapunk. ( Ízlés szerint szerecsendióval is megbolondíthatjuk!)
Ha szükséges, turmixgépben összeturmixolhatjuk, hogy biztosan ne legyen csomós a leves.
A tetejére reszelt sajtot, pirított kenyérkockákat és lila hagymát teszünk. Forrón tálaljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »