Fokhagymakrémleves recept
Hozzávalók:
- 12 gerezd fokhagyma
- 3 ek olívaolaj
- 3 ek liszt
- 500 ml alaplé (kockából készült erőleves)
- 300 ml tej (vagy több)
- só
- őrölt bors
- szerecsendió
- 3 szelet pirítós (kockákra vágva)
- 1 lila hagyma
- 150 g reszelt sajt
Elkészítése:
A zúzott fokhagymákat egy fazékban, 2-3 evőkanál olívaolajon megpirítjuk, majd rászórunk 3 evőkanál lisztet, végül felöntjük fél liter alaplével. Ehhez hozzáöntünk még 3 dl tejet, sózzuk, borsozzuk, és addig kevergetjük, amíg szép homogén krémlevest nem kapunk. ( Ízlés szerint szerecsendióval is megbolondíthatjuk!)
Ha szükséges, turmixgépben összeturmixolhatjuk, hogy biztosan ne legyen csomós a leves.
A tetejére reszelt sajtot, pirított kenyérkockákat és lila hagymát teszünk. Forrón tálaljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Klasszikus karácsonyi sütemények-az ünnep elmaradhatatlan ízei
Ebben a gyűjteményben a magyar süteménytradíció legnagyobb kedvenceit talál
Tovább olvasom »
Klasszikusok újragondolva-az íz ugyanaz, a forma egyszerűbb és gyorsabb
A nagy kedvencek hangulata semmit sem változott, mégis modernebb, könnyebbe
Tovább olvasom »
Krémes csodák az ünnepi időszakra – 10 bevált süti recept, amit bátran elkészíthetsz
Az ünnepi készülődésben mindig jól jön néhány biztosan bevált krémes sütemé
Tovább olvasom »
15 perces karácsonyi desszertek: 8 desszertgolyó, amivel bárkit lenyűgözhetsz
A karácsonyi készülődésben mindig jól jönnek azok a desszertek, amelyek gyo
Tovább olvasom »
Hogyan készítsünk tökéletes karácsonyi bejglit?
A karácsony elképzelhetetlen a hagyományos bejgli nélkül, amely nemcsak az
Tovább olvasom »
Serpenyők a konyhában – Milyen legyen az új kedvenc? (x)
A konyha lelke, a mindennapi ételkészítés egyik legfontosabb eszköze a serp
Tovább olvasom »

