Fokhagyma krémleves recept

Hozzávalók:
- 3 fej fokhagyma
- 1 közepes fej vöröshagyma
- 1 ek olaj
- tejszín
- 30 dkg húsos szalonna
- 30 dkg sajt
- só
- bors
- 1 kisebb csokor petrezselyem
Elkészítése:
A szalonnát felkockázzuk. Az olajat felhevítjük, majd a szalonnát megpirítjuk, majd kiszedjük a pörcöt és félretesszük. A megtisztított és felaprított vöröshagymát megdinszteljük, majd hozzáadjuk az egész fokhagymagerezdeket is, sózzuk, borsozzuk és hagyjuk párolódni.
Felöntjük 3 l vízzel, majd mikor a fokhagyma teljesen megfőtt levesszük a tűzről, hozzáadjuk a főzőtejszínt (annyit, amilyen sűrűre szeretnénk), majd botmixer segítségével krémesítjük. Hozzáadjuk a pörcöt, visszatesszük a tűzre, majd gyakran kevergetve felforraljuk. A végén adjuk hozzá a durvára vágott petrezselymet.
Pirítóssal és reszelt sajttal tálaljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 mennyei tejberizses és rizspudingos desszert – klasszikustól a különlegesig
A tejberizs az a desszert, amit gyerekkorunk óta szeretünk – most viszont ú
Tovább olvasom »
12 szaftos sertésétel, amit a család minden tagja imádni fog
Ha valami igazán tartalmas, szaftos és magyaros fogásra vágysz, akkor ezek
Tovább olvasom »
Pohárkrémek és réteges desszertek – egyszerűen elképesztő ízek
Ha gyors, látványos és ellenállhatatlan desszertre vágysz, ne keresgélj tov
Tovább olvasom »
Tésztareceptek húsimádóknak és zöldségrajongóknak – válogass kedvedre!
Létezik olyan, aki ne szeretné a tésztát? Krémes, szaftos, sajtos, zöldsége
Tovább olvasom »
Imádjuk a cukkinit! Íme 10 ellenállhatatlan recept
Ha van egy jó cukkinid, már csak a recept kell hozzá! Ezek a változatos, fi
Tovább olvasom »
Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »