Fokhagyma krémleves recept
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók:
- 3 fej fokhagyma
- 1 közepes fej vöröshagyma
- 1 ek olaj
- tejszín
- 30 dkg húsos szalonna
- 30 dkg sajt
- só
- bors
- 1 kisebb csokor petrezselyem
Elkészítése:
A szalonnát felkockázzuk. Az olajat felhevítjük, majd a szalonnát megpirítjuk, majd kiszedjük a pörcöt és félretesszük. A megtisztított és felaprított vöröshagymát megdinszteljük, majd hozzáadjuk az egész fokhagymagerezdeket is, sózzuk, borsozzuk és hagyjuk párolódni.
Felöntjük 3 l vízzel, majd mikor a fokhagyma teljesen megfőtt levesszük a tűzről, hozzáadjuk a főzőtejszínt (annyit, amilyen sűrűre szeretnénk), majd botmixer segítségével krémesítjük. Hozzáadjuk a pörcöt, visszatesszük a tűzre, majd gyakran kevergetve felforraljuk. A végén adjuk hozzá a durvára vágott petrezselymet.
Pirítóssal és reszelt sajttal tálaljuk.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.