Fokhagyma krémleves recept

Hozzávalók:
- 3 fej fokhagyma
- 1 közepes fej vöröshagyma
- 1 ek olaj
- tejszín
- 30 dkg húsos szalonna
- 30 dkg sajt
- só
- bors
- 1 kisebb csokor petrezselyem
Elkészítése:
A szalonnát felkockázzuk. Az olajat felhevítjük, majd a szalonnát megpirítjuk, majd kiszedjük a pörcöt és félretesszük. A megtisztított és felaprított vöröshagymát megdinszteljük, majd hozzáadjuk az egész fokhagymagerezdeket is, sózzuk, borsozzuk és hagyjuk párolódni.
Felöntjük 3 l vízzel, majd mikor a fokhagyma teljesen megfőtt levesszük a tűzről, hozzáadjuk a főzőtejszínt (annyit, amilyen sűrűre szeretnénk), majd botmixer segítségével krémesítjük. Hozzáadjuk a pörcöt, visszatesszük a tűzre, majd gyakran kevergetve felforraljuk. A végén adjuk hozzá a durvára vágott petrezselymet.
Pirítóssal és reszelt sajttal tálaljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 őszi céklás recept, amit ki kell próbálnod!
Az ősz egyik legszebb ajándéka a cékla: élénk színével azonnal feldobja az
Tovább olvasom »
Főszerepben az alma: 10 finomság receptje
Az alma igazi jolly joker a konyhában, hiszen számtalan sütemény alapja leh
Tovább olvasom »
10 brutál jó tésztaétel az őszi napokra
A tésztaételek mindig biztos választásnak számítanak, ha gyorsan és finomat
Tovább olvasom »
Főszerepben a szőlő: 10 őszi finomság, amit érdemes kipróbálnod
Az ősz egyik legfinomabb ajándéka a szőlő, amely nemcsak frissen, hanem süt
Tovább olvasom »
Lélekmelengető őszi finomságok – 8 leves, amit el kell készítened
Az ősz beköszöntével mindannyian vágyunk egy tál forró, illatos levesre, am
Tovább olvasom »
Főszerepben a szilva: 10 recept a házias gombócoktól a clafoutisig
A szilva nemcsak frissen fogyasztva igazi csemege, hanem számtalan sütemény
Tovább olvasom »