Fokhagyma krémleves

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 3 fej fokhagyma
  • 1 közepes fej vöröshagyma
  • 1 ek olaj
  • tejszín
  • 30 dkg húsos szalonna
  • 30 dkg sajt
  • bors
  • 1 kisebb csokor petrezselyem

Elkészítése:

A szalonnát felkockázzuk. Az olajat felhevítjük, majd a szalonnát megpirítjuk, majd kiszedjük a pörcöt és félretesszük. A megtisztított és felaprított vöröshagymát megdinszteljük, majd hozzáadjuk az egész fokhagymagerezdeket is, sózzuk, borsozzuk és hagyjuk párolódni.

Felöntjük 3 l vízzel, majd mikor a fokhagyma teljesen megfőtt levesszük a tűzről, hozzáadjuk a főzőtejszínt (annyit, amilyen sűrűre szeretnénk), majd botmixer segítségével krémesítjük. Hozzáadjuk a pörcöt, visszatesszük a tűzre, majd gyakran kevergetve felforraljuk. A végén adjuk hozzá a durvára vágott petrezselymet.

Pirítóssal és reszelt sajttal tálaljuk.