Fokhagyma krémleves recept

Hozzávalók:
- 6-8 gerezd fokhagyma
- 1/2 fej lila hagyma
- vaj
- bors
- só
- 2 kanál tejföl
- 1 kanál rozsliszt
- 1 dl fehérbor
Elkészítése:
A fokhagymát és a fél lila hagymát vajon üvegesre pirítjuk, felöntjük vízzel és a fehérbor felével. Puhára pároljuk, fűszerezzük, majd botmixerrel simára keverjük.
A tejfölt egy kis edénybe szedjük, rászórjuk a rozslisztet és öntünk rá egy pici vizet. Összekeverjük, majd besűrítjük vele a levest. Beleöntjük a maradék bort, összefőzzük és már tálalható is.
Pirított zsemlekockákkal isteni.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 őszi céklás recept, amit ki kell próbálnod!
Az ősz egyik legszebb ajándéka a cékla: élénk színével azonnal feldobja az
Tovább olvasom »
Főszerepben az alma: 10 finomság receptje
Az alma igazi jolly joker a konyhában, hiszen számtalan sütemény alapja leh
Tovább olvasom »
10 brutál jó tésztaétel az őszi napokra
A tésztaételek mindig biztos választásnak számítanak, ha gyorsan és finomat
Tovább olvasom »
Főszerepben a szőlő: 10 őszi finomság, amit érdemes kipróbálnod
Az ősz egyik legfinomabb ajándéka a szőlő, amely nemcsak frissen, hanem süt
Tovább olvasom »
Lélekmelengető őszi finomságok – 8 leves, amit el kell készítened
Az ősz beköszöntével mindannyian vágyunk egy tál forró, illatos levesre, am
Tovább olvasom »
Főszerepben a szilva: 10 recept a házias gombócoktól a clafoutisig
A szilva nemcsak frissen fogyasztva igazi csemege, hanem számtalan sütemény
Tovább olvasom »