Fokhagyma krémleves recept
Hozzávalók:
- 6-8 gerezd fokhagyma
- 1/2 fej lila hagyma
- vaj
- bors
- só
- 2 kanál tejföl
- 1 kanál rozsliszt
- 1 dl fehérbor
Elkészítése:
A fokhagymát és a fél lila hagymát vajon üvegesre pirítjuk, felöntjük vízzel és a fehérbor felével. Puhára pároljuk, fűszerezzük, majd botmixerrel simára keverjük.
A tejfölt egy kis edénybe szedjük, rászórjuk a rozslisztet és öntünk rá egy pici vizet. Összekeverjük, majd besűrítjük vele a levest. Beleöntjük a maradék bort, összefőzzük és már tálalható is.
Pirított zsemlekockákkal isteni.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »

