Fokhagyma krémleves recept

Hozzávalók:
- 6-8 gerezd fokhagyma
- 1/2 fej lila hagyma
- vaj
- bors
- só
- 2 kanál tejföl
- 1 kanál rozsliszt
- 1 dl fehérbor
Elkészítése:
A fokhagymát és a fél lila hagymát vajon üvegesre pirítjuk, felöntjük vízzel és a fehérbor felével. Puhára pároljuk, fűszerezzük, majd botmixerrel simára keverjük.
A tejfölt egy kis edénybe szedjük, rászórjuk a rozslisztet és öntünk rá egy pici vizet. Összekeverjük, majd besűrítjük vele a levest. Beleöntjük a maradék bort, összefőzzük és már tálalható is.
Pirított zsemlekockákkal isteni.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Egészséges, zöldséges fogások – gyors vacsorák hús nélkül
Ha valami könnyed, mégis tápláló fogásra vágysz, nem kell lemondanod az íze
Tovább olvasom »
10 klasszikus péksütemény recept – reggelire, uzsonnára, vendégvárónak
A legfinomabb péksütik mindig azok, amik gyerekkorunk illatát idézik. Ezek
Tovább olvasom »
Egy alapanyag, 12 recept – így készítsd el a csirkemellet változatosan
A csirkemell sosem volt még ennyire változatos! Ezek a receptek megmutatják
Tovább olvasom »
Gyors, krémes, csokis és gyümölcsös desszertek egy helyen
Egy gyors, látványos és ellenállhatatlan desszertre vágysz? Ezek a receptek
Tovább olvasom »
8 rizsfelfújt és rizskoch recept – klasszikus, gyümölcsös, kakaós változatok
Puha, illatos, nosztalgikus – a rizsfelfújt és a rizskoch azok az édes fogá
Tovább olvasom »
12 frissítő gyümölcsleves recept – krémesen, joghurttal, klasszikusan
Nincs is jobb egy hűsítő gyümölcslevesnél a nyári melegben! Ezek a krémes,
Tovább olvasom »