Fokhagyma krémleves recept

Hozzávalók:
- 10-12 gerezd fokhagyma
- olaj
- 1 fej vöröshagyma
- 2 evőkanál finomliszt
- kb. 2 liter húsleves vagy erőleves (én általában leveskockából csinálom)
- 2 dl főzőtejszín
- ételízesítő
- só
- fehérbors
Elkészítése:
A fokhagymát és a vöröshagymát apróra vágom és olajon megpárolom. Hozzáteszek 2 evőkanál finomlisztet, amit jól elkeverek a hagymával, majd felöntöm a húslevessel/erőlevessel. Közben a ízesítem sóval, ételízesítővel. Később hozzákeverem a főzőtejszínt és ízesítem fehérborssal.
Ha kész a leves, botmixerrel kicsit megturmixolom.
Pirított zsemlekockával, fokhagymás pirítóssal vagy croutonnal tálalom.
A tetejére ízlés szerint reszelt sajtot is szórhatunk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 különleges és csodás torta telis-tele csokival!
Ez a válogatás a csokirajongók álma: krémes, mousse-os, gyümölcsös, sőt még
Tovább olvasom »
Batyuk sokasága: töltött falatkák minden alkalomra
Ebben a válogatásban találsz édességeket túróval, epres-túrós változatokat,
Tovább olvasom »
Kolbász minden mennyiségben: leves, főétel, sós sütemény, kelttészta
Ha szereted a karakteres, húsos ízeket, a kolbász az egyik legjobb barátod
Tovább olvasom »
Könnyed habcsók alapú krémes, gyümölcsös desszert. Igen, ez a Pavlova!
A Pavlova a desszertek királynője: egyszerre habos, roppanós és ellenállhat
Tovább olvasom »
Galuska a főszerepben: gyűjts inspirációt és válaszd ki a kedvenced!
A galuska nem csak kísérő, hanem önálló sztár is lehet: legyen szó kolbássz
Tovább olvasom »
Válogatás fehér csoki rajongóknak: 12 mennyei sütemény egy helyen
Készülj fel, hogy belépsz a fehér csoki világába! Vannak itt krémes desszer
Tovább olvasom »