Fokhagyma krémleves recept

Hozzávalók:
- 10-12 gerezd fokhagyma
- olaj
- 1 fej vöröshagyma
- 2 evőkanál finomliszt
- kb. 2 liter húsleves vagy erőleves (én általában leveskockából csinálom)
- 2 dl főzőtejszín
- ételízesítő
- só
- fehérbors
Elkészítése:
A fokhagymát és a vöröshagymát apróra vágom és olajon megpárolom. Hozzáteszek 2 evőkanál finomlisztet, amit jól elkeverek a hagymával, majd felöntöm a húslevessel/erőlevessel. Közben a ízesítem sóval, ételízesítővel. Később hozzákeverem a főzőtejszínt és ízesítem fehérborssal.
Ha kész a leves, botmixerrel kicsit megturmixolom.
Pirított zsemlekockával, fokhagymás pirítóssal vagy croutonnal tálalom.
A tetejére ízlés szerint reszelt sajtot is szórhatunk.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Egészséges, zöldséges fogások – gyors vacsorák hús nélkül
Ha valami könnyed, mégis tápláló fogásra vágysz, nem kell lemondanod az íze
Tovább olvasom »
10 klasszikus péksütemény recept – reggelire, uzsonnára, vendégvárónak
A legfinomabb péksütik mindig azok, amik gyerekkorunk illatát idézik. Ezek
Tovább olvasom »
Egy alapanyag, 12 recept – így készítsd el a csirkemellet változatosan
A csirkemell sosem volt még ennyire változatos! Ezek a receptek megmutatják
Tovább olvasom »
Gyors, krémes, csokis és gyümölcsös desszertek egy helyen
Egy gyors, látványos és ellenállhatatlan desszertre vágysz? Ezek a receptek
Tovább olvasom »
8 rizsfelfújt és rizskoch recept – klasszikus, gyümölcsös, kakaós változatok
Puha, illatos, nosztalgikus – a rizsfelfújt és a rizskoch azok az édes fogá
Tovább olvasom »
12 frissítő gyümölcsleves recept – krémesen, joghurttal, klasszikusan
Nincs is jobb egy hűsítő gyümölcslevesnél a nyári melegben! Ezek a krémes,
Tovább olvasom »