Feles borsóleves recept
Hozzávalók:
- 0,5 kg feles borsó
- 5 dkg füstölt szalonna
- 4 gerezd fokhagyma
- 1 fej vöröshagyma
- ízlés szerint frissen őrölt bors
- ízlés szerint só
- 1 marék eperlevél tészta
Elkészítése:
Előző este beáztatom a feles borsót.
Másnap felszeletelem a szalonnát, bevagdosom, kisütöm és félreteszem.
A zsíron megdinsztelem az apróra vágott vöröshagymát, megszórom pirospaprikával, ráöntöm a feles borsót az áztató víz nélkül.
Darálok rá kevéske borsot, hozzáadom a felaprított fokhagymát, felöntöm vízzel, és puhulásig főzöm.
A végén beleszórom a tésztát, megfőzöm, és tálalom.
A megsült szalonna darabokkal díszítem
A feles borsóleves kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 6 g
Szénhidrát: 16 g
Zsír: 2 g
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Krémes csodák az ünnepi időszakra – 10 bevált süti recept, amit bátran elkészíthetsz
Az ünnepi készülődésben mindig jól jön néhány biztosan bevált krémes sütemé
Tovább olvasom »
15 perces karácsonyi desszertek: 8 desszertgolyó, amivel bárkit lenyűgözhetsz
A karácsonyi készülődésben mindig jól jönnek azok a desszertek, amelyek gyo
Tovább olvasom »
Hogyan készítsünk tökéletes karácsonyi bejglit?
A karácsony elképzelhetetlen a hagyományos bejgli nélkül, amely nemcsak az
Tovább olvasom »
Serpenyők a konyhában – Milyen legyen az új kedvenc? (x)
A konyha lelke, a mindennapi ételkészítés egyik legfontosabb eszköze a serp
Tovább olvasom »
Fehér csokival készült desszertvariációk minden alkalomra
A fehér csoki mindig különleges hangulatot teremt — legyen szó citromos kos
Tovább olvasom »
Tarja, oldalas, karaj és több – változatos ötletek egy csokorban
A sertéshús igazi jolly joker a konyhában: változatosan elkészíthető, kiadó
Tovább olvasom »

