Fejtett bableves recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 1 kg fejtett bab
- 2 ek zsír (kacsa, liba, sertés)
- 2 ek finomliszt
- 4 gerezd fokhagyma
- 1 kk pirospaprika
- 1 paradicsom
- 1 paprika
- 1 csípős paprika (ízlés szerint)
- 1 zellergumó
- 1 szál zellerzöld
- só
- 2 szál sárgarépa
- 2 szál fehérrépa
- 6 ek rétesliszt
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
Elkészítése:
A babot kifejtem, és egy nagy fazékban, 3 l vízben elkezdem főzni. Sózom és beleszeletelek 2 gerezd fokhagymát, a felaprított répákat, a zellergumót, a félbevágott paradicsomot, a paprikát és a zellerzöldet.
Addig főzöm, amíg minden megpuhul benne.
A zsírból és finomlisztből világos rántást készítek, ha megpirult, belekeverem az áttört maradék fokhagymát, megszórom pirospaprikával. Elkeverem, és berántom vele a levest.
A réteslisztből és tojásból közepes lágyságú tésztát gyúrok, és a levesbe csipkedem, majd 10 percig forralom, és tálalom.
A fejtett bableves kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 3 g
Szénhidrát: 8 g
Zsír: 1 g
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 mutatós húsvéti vendégváró különlegesség
A húsvéti vendégvárás remek alkalom arra, hogy ne csak finom, de igazán mut
Tovább olvasom »
Húsvéti sós vendégváró finomságok
A húsvéti ünnepek nem csak a kalácsról és a főtt tojásról szólnak – a vendé
Tovább olvasom »
Ínycsiklandó tekercsek az ünnepi hidegtálra
Az ünnepi hidegtál egyik leglátványosabb és legkedveltebb elemei a különfél
Tovább olvasom »
A húsvéti asztal sztárjai: töltött tojások, amik nem csak finomak, hanem mutatósak is!
A húsvéti asztal nem lenne teljes a szépen tálalt, változatosan elkészített
Tovább olvasom »
8 egyszerű és nagyszerű süti, amikkel édesebbé teheted a mindennapokat
Van, amikor semmi másra nincs szükségünk, csak egy gyorsan összedobható, mé
Tovább olvasom »
Frissítő gyümölcsök és isteni krémek – 12 tökéletes desszert, amit egyszerűen muszáj kipróbálnod!
A gyümölcsök és a lágy krémek tökéletes párost alkotnak, ha frissítő és ell
Tovább olvasom »