Fejtett bableves recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 1 kg fejtett bab
- 2 ek zsír (kacsa, liba, sertés)
- 2 ek finomliszt
- 4 gerezd fokhagyma
- 1 kk pirospaprika
- 1 paradicsom
- 1 paprika
- 1 csípős paprika (ízlés szerint)
- 1 zellergumó
- 1 szál zellerzöld
- só
- 2 szál sárgarépa
- 2 szál fehérrépa
- 6 ek rétesliszt
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
Elkészítése:
A babot kifejtem, és egy nagy fazékban, 3 l vízben elkezdem főzni. Sózom és beleszeletelek 2 gerezd fokhagymát, a felaprított répákat, a zellergumót, a félbevágott paradicsomot, a paprikát és a zellerzöldet.
Addig főzöm, amíg minden megpuhul benne.
A zsírból és finomlisztből világos rántást készítek, ha megpirult, belekeverem az áttört maradék fokhagymát, megszórom pirospaprikával. Elkeverem, és berántom vele a levest.
A réteslisztből és tojásból közepes lágyságú tésztát gyúrok, és a levesbe csipkedem, majd 10 percig forralom, és tálalom.
A fejtett bableves kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 3 g
Szénhidrát: 8 g
Zsír: 1 g
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Serpenyők a konyhában – Milyen legyen az új kedvenc? (x)
A konyha lelke, a mindennapi ételkészítés egyik legfontosabb eszköze a serp
Tovább olvasom »
Fehér csokival készült desszertvariációk minden alkalomra
A fehér csoki mindig különleges hangulatot teremt — legyen szó citromos kos
Tovább olvasom »
Tarja, oldalas, karaj és több – változatos ötletek egy csokorban
A sertéshús igazi jolly joker a konyhában: változatosan elkészíthető, kiadó
Tovább olvasom »
Ünnepi tortacsodák – 12 recept, amit idén ki kell próbálnod
Ha valami igazán különleges édességet keresel az ünnepi asztalra, egy ínycs
Tovább olvasom »
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »

