Fejtett bableves recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 1 kg fejtett bab
- 2 ek zsír (kacsa, liba, sertés)
- 2 ek finomliszt
- 4 gerezd fokhagyma
- 1 kk pirospaprika
- 1 paradicsom
- 1 paprika
- 1 csípős paprika (ízlés szerint)
- 1 zellergumó
- 1 szál zellerzöld
- só
- 2 szál sárgarépa
- 2 szál fehérrépa
- 6 ek rétesliszt
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
Elkészítése:
A babot kifejtem, és egy nagy fazékban, 3 l vízben elkezdem főzni. Sózom és beleszeletelek 2 gerezd fokhagymát, a felaprított répákat, a zellergumót, a félbevágott paradicsomot, a paprikát és a zellerzöldet.
Addig főzöm, amíg minden megpuhul benne.
A zsírból és finomlisztből világos rántást készítek, ha megpirult, belekeverem az áttört maradék fokhagymát, megszórom pirospaprikával. Elkeverem, és berántom vele a levest.
A réteslisztből és tojásból közepes lágyságú tésztát gyúrok, és a levesbe csipkedem, majd 10 percig forralom, és tálalom.
A fejtett bableves kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 3 g
Szénhidrát: 8 g
Zsír: 1 g
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »