Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Fejtett bableves recept

Fejtett bableves
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
100 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó



  • Hozzávalók:

    • 1 kg fejtett bab
    • 2 ek zsír (kacsa, liba, sertés)
    • 2 ek finomliszt
    • 4 gerezd fokhagyma
    • 1 kk pirospaprika
    • 1 paradicsom
    • 1 paprika
    • 1 csípős paprika (ízlés szerint)
    • 1 zellergumó
    • 1 szál zellerzöld
    • 2 szál sárgarépa
    • 2 szál fehérrépa
    • 6 ek rétesliszt
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS

    Elkészítése:

    A babot kifejtem, és egy nagy fazékban, 3 l vízben elkezdem főzni. Sózom és beleszeletelek 2 gerezd fokhagymát, a felaprított répákat, a zellergumót, a félbevágott paradicsomot, a paprikát és a zellerzöldet.

    Addig főzöm, amíg minden megpuhul benne.

    A zsírból és finomlisztből világos rántást készítek, ha megpirult, belekeverem az áttört maradék fokhagymát, megszórom pirospaprikával. Elkeverem, és berántom vele a levest.

    A réteslisztből és tojásból közepes lágyságú tésztát gyúrok, és a levesbe csipkedem, majd 10 percig forralom, és tálalom.

    A fejtett bableves kalória és tápérték tartalma:

    Kalória: 54 kcal
    Fehérje: 3 g
    Szénhidrát: 8 g
    Zsír: 1 g
    Az adatok 100 g mennyiségre vonatkoznak.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá