Fejtett bableves recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 1 kg fejtett bab
- 2 ek zsír (kacsa, liba, sertés)
- 2 ek finomliszt
- 4 gerezd fokhagyma
- 1 kk pirospaprika
- 1 paradicsom
- 1 paprika
- 1 csípős paprika (ízlés szerint)
- 1 zellergumó
- 1 szál zellerzöld
- só
- 2 szál sárgarépa
- 2 szál fehérrépa
- 6 ek rétesliszt
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
Elkészítése:
A babot kifejtem, és egy nagy fazékban, 3 l vízben elkezdem főzni. Sózom és beleszeletelek 2 gerezd fokhagymát, a felaprított répákat, a zellergumót, a félbevágott paradicsomot, a paprikát és a zellerzöldet.
Addig főzöm, amíg minden megpuhul benne.
A zsírból és finomlisztből világos rántást készítek, ha megpirult, belekeverem az áttört maradék fokhagymát, megszórom pirospaprikával. Elkeverem, és berántom vele a levest.
A réteslisztből és tojásból közepes lágyságú tésztát gyúrok, és a levesbe csipkedem, majd 10 percig forralom, és tálalom.
A fejtett bableves kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 3 g
Szénhidrát: 8 g
Zsír: 1 g
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 különleges és csodás torta telis-tele csokival!
Ez a válogatás a csokirajongók álma: krémes, mousse-os, gyümölcsös, sőt még
Tovább olvasom »
Batyuk sokasága: töltött falatkák minden alkalomra
Ebben a válogatásban találsz édességeket túróval, epres-túrós változatokat,
Tovább olvasom »
Kolbász minden mennyiségben: leves, főétel, sós sütemény, kelt tészta
Ha szereted a karakteres, húsos ízeket, a kolbász az egyik legjobb barátod
Tovább olvasom »
Könnyed habcsók alapú krémes, gyümölcsös desszert. Igen, ez a Pavlova!
A Pavlova a desszertek királynője: egyszerre habos, roppanós és ellenállhat
Tovább olvasom »
Galuska a főszerepben: gyűjts inspirációt és válaszd ki a kedvenced!
A galuska nem csak kísérő, hanem önálló sztár is lehet: legyen szó kolbássz
Tovább olvasom »
Válogatás fehér csoki rajongóknak: 12 mennyei sütemény egy helyen
Készülj fel, hogy belépsz a fehér csoki világába! Vannak itt krémes desszer
Tovább olvasom »