Fehérboros tojásos leves recept

Hozzávalók:
- 6
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 5 dkg vaj
- 1 evőkanál liszt
- 1 mokkáskanál őrölt kömény
- 2 babérlevél
- 1 teáskanál fűszerpaprika
- 1 dl száraz fehérbor
- 1 teáskanál magos dijoni mustár
- csipet fehérbors
- só ízlés szerint
- 1,2 liter zöldségalaplé
Elkészítése:
A vajat egy fazékban a liszttel világosra pirítjuk, majd pirospaprikával megszórjuk és a mustárral ízesítjük végül a zöldségalaplével felöntjük.
Teszünk bele babért, borsot, köménymagot és sót, majd ha felforrt, beleengedjük óvatosan egyenként a tojásokat. 3 perc elteltével a fakanállal fellazítjuk az aljára leüllepedett tojásokat és ha a felszínre jönnek, akkor öntjük bele a bort. Pár percig főzzük és már kész is. Bazsalikommal díszíthetjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »