Fehérboros tojásos leves recept
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Hozzávalók:
- 6 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 5 dkg vaj
- 1 evőkanál liszt
- 1 mokkáskanál őrölt kömény
- 2 babérlevél
- 1 teáskanál fűszerpaprika
- 1 dl száraz fehérbor
- 1 teáskanál magos dijoni mustár
- csipet fehérbors
- só ízlés szerint
- 1,2 liter zöldségalaplé
Elkészítése:
A vajat egy fazékban a liszttel világosra pirítjuk, majd pirospaprikával megszórjuk és a mustárral ízesítjük végül a zöldségalaplével felöntjük.
Teszünk bele babért, borsot, köménymagot és sót, majd ha felforrt, beleengedjük óvatosan egyenként a tojásokat. 3 perc elteltével a fakanállal fellazítjuk az aljára leüllepedett tojásokat és ha a felszínre jönnek, akkor öntjük bele a bort. Pár percig főzzük és már kész is. Bazsalikommal díszíthetjük.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.