Fehérboros tojásos leves recept

Hozzávalók:
- 6
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 5 dkg vaj
- 1 evőkanál liszt
- 1 mokkáskanál őrölt kömény
- 2 babérlevél
- 1 teáskanál fűszerpaprika
- 1 dl száraz fehérbor
- 1 teáskanál magos dijoni mustár
- csipet fehérbors
- só ízlés szerint
- 1,2 liter zöldségalaplé
Elkészítése:
A vajat egy fazékban a liszttel világosra pirítjuk, majd pirospaprikával megszórjuk és a mustárral ízesítjük végül a zöldségalaplével felöntjük.
Teszünk bele babért, borsot, köménymagot és sót, majd ha felforrt, beleengedjük óvatosan egyenként a tojásokat. 3 perc elteltével a fakanállal fellazítjuk az aljára leüllepedett tojásokat és ha a felszínre jönnek, akkor öntjük bele a bort. Pár percig főzzük és már kész is. Bazsalikommal díszíthetjük.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Tökéletes házi sütemények: brownie, túrós, krémes és karamellás szeletek
Ha szereted a krémes, réteges, lágy és mégis karakteres süteményeket, ez a
Tovább olvasom »
Stefánia, tokány, oldalas, karaj – 12 házias recept sertésből
A magyar konyha egyik legfontosabb alappillére a jóféle sertéshús, amit ann
Tovább olvasom »
Szaftos csirkemell receptek, amik új szintre emelik a hétvégi ebédet
Unod már a natúr csirkemellet? Itt az ideje, hogy újragondold! Ezek a bundá
Tovább olvasom »
Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »
12 isteni sertésszelet recept, amit a család imádni fog
Ha egy igazán tartalmas, ízes és laktató ételre vágysz, a sertésszelet mind
Tovább olvasom »
12 tokány recept, amiből az egész család repetázni fog
Ha egy igazán laktató, szaftos és karakteres magyaros ételre vágysz, akkor
Tovább olvasom »