Fehérboros, tejszínes medvehagyma-krémleves sajtos pirítóssal recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 2 csomag medvehagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- 1 vöröshagyma
- 3 újhagyma zöldjével
- 1 burgonya
- 1 sárgarépa
- 1 szelet zeller
- 2 szál zellerlevél
- 6 szál petrezselyem
- 1 ek vaj
- 1 szárnyashúsleves kocka
- só
- őrölt fekete bors
- 0,5 l víz
- 1 dl fehérbor
- 2 dl főzőtejszín
- 2 ek liszt
- 5 dkg parmezán
- 3 szelet toast
Elkészítése:
A hozzávalókat felvágjuk. Egy fazékban vajon megdinszteljük a hagymát, hozzáadom a krumplit és a zöldségeket, felöntjük vízzel, belemorzsoljuk a leveskockát, fűszerezzük. Amikor a zöldségek már majdnem puhák, hozzáadjuk a medvehagymát és az újhagymát, beleöntjük a bort, beleszórjuk a lisztet.
A sajtot lereszeljük.
A levest botmixerrel pürésítjük, beleöntjük a főzőtejszínt, majd visszatesszük a tűzhelyre, épp csak rottyantunk rajta egyet.
A toastot megpirítjuk, kockára vágjuk.
Tálaláshoz szedünk a levesből, rátesszük a toast darabokat, megszórjuk sajttal, díszítjük medvehagymalevéllel és virágbimbóval.
Tipp:
Egy klasszikus krémleves. Könnyű, gyors és finom
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 őszi céklás recept, amit ki kell próbálnod!
Az ősz egyik legszebb ajándéka a cékla: élénk színével azonnal feldobja az
Tovább olvasom »
Főszerepben az alma: 10 finomság receptje
Az alma igazi jolly joker a konyhában, hiszen számtalan sütemény alapja leh
Tovább olvasom »
10 brutál jó tésztaétel az őszi napokra
A tésztaételek mindig biztos választásnak számítanak, ha gyorsan és finomat
Tovább olvasom »
Főszerepben a szőlő: 10 őszi finomság, amit érdemes kipróbálnod
Az ősz egyik legfinomabb ajándéka a szőlő, amely nemcsak frissen, hanem süt
Tovább olvasom »
Lélekmelengető őszi finomságok – 8 leves, amit el kell készítened
Az ősz beköszöntével mindannyian vágyunk egy tál forró, illatos levesre, am
Tovább olvasom »
Főszerepben a szilva: 10 recept a házias gombócoktól a clafoutisig
A szilva nemcsak frissen fogyasztva igazi csemege, hanem számtalan sütemény
Tovább olvasom »