Fahéjas almakrémleves recept
Hozzávalók:
- 4 db alma
- 1/2 citrom leve
- reszelt citromhéj
- cukor
- 1 cs vaníliás cukor
- 1/2 cs vaníliás pudingpor
- 2 dl főzőtejszín
- őrölt fahéj
- csipet őrölt gyömbér
- 3-4 db szegfűszeg
- 1 l víz
Elkészítése:
Az almákat hámozzuk meg, majd a magházukat eltávolítva vágjuk fel kisebb darabokra.
Tegyük bele egy edénybe, öntsük fel a vízzel, nyomjuk bele a citrom levét, reszeljük hozzá a citromhéját, majd ízlés szerint ízesítsük a cukorral, és a fűszerekkel.
Ezután főzzük addig még az alma megpuhul, majd a tűzről levéve botmixerrel pépesítsük.
A vaníliás pudingport keverjük simára a tejszínnel, majd állandó keverés mellett csorgassuk bele a levesbe. Ezután kevergetve forraljuk ki, és főzzük még 1-2 percig.
Tálalás előtt hűtsük langyosra, majd merjük poharakba. A tetejét szórjuk meg egy csipet őrölt fahéjjal. Ízlés szerint tejszínhabot is kínálhatunk hozzá.
Én leveles tésztából kis fenyőfákat szúrtam ki, majd lekentem tojással és megszórtam mákkal, és mandulaforgáccsal. Ezután pár perc alatt szép pirosra sütöttem.
A krémes-fűszeres levest poharakba merve, a ropogós leves tésztával tálaltam.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Krémes csodák az ünnepi időszakra – 10 bevált süti recept, amit bátran elkészíthetsz
Az ünnepi készülődésben mindig jól jön néhány biztosan bevált krémes sütemé
Tovább olvasom »
15 perces karácsonyi desszertek: 8 desszertgolyó, amivel bárkit lenyűgözhetsz
A karácsonyi készülődésben mindig jól jönnek azok a desszertek, amelyek gyo
Tovább olvasom »
Hogyan készítsünk tökéletes karácsonyi bejglit?
A karácsony elképzelhetetlen a hagyományos bejgli nélkül, amely nemcsak az
Tovább olvasom »
Serpenyők a konyhában – Milyen legyen az új kedvenc? (x)
A konyha lelke, a mindennapi ételkészítés egyik legfontosabb eszköze a serp
Tovább olvasom »
Fehér csokival készült desszertvariációk minden alkalomra
A fehér csoki mindig különleges hangulatot teremt — legyen szó citromos kos
Tovább olvasom »
Tarja, oldalas, karaj és több – változatos ötletek egy csokorban
A sertéshús igazi jolly joker a konyhában: változatosan elkészíthető, kiadó
Tovább olvasom »

