Fagyis krémleves recept

Hozzávalók:
- 50 dkg magozott meggy
- csipet só
- cukor ízlés szerint
- őrölt fahéj ízlés szerint
- 2 ek citromlé
- 3 szegfűszeg
- 40 dkg vanília fagylalt
- 200 ml főzőtejszín
Elkészítése:
Egy 4 literes lábasban feltettem 1 liter vizet. Beleszórtam a fűszereket, pár percig főztem.
Ezután tettem bele a gyümölcsöt, amit 4 percig főztem.
A gyümölcs 2/3 részét kivettem, összeturmixoltam, és visszaöntöttem a lábasba. Felöntöttem 2 liter vízzel. Amikor felforrt, belekevertem a vaníliás fagyit, ízesítettem 2 ek citromlével.
Amikor felforrt, a tejszínnel összeforraltam.
Jó étvágyat kívánok a finom leveshez!
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 mutatós húsvéti vendégváró különlegesség
A húsvéti vendégvárás remek alkalom arra, hogy ne csak finom, de igazán mut
Tovább olvasom »
Húsvéti sós vendégváró finomságok
A húsvéti ünnepek nem csak a kalácsról és a főtt tojásról szólnak – a vendé
Tovább olvasom »
Ínycsiklandó tekercsek az ünnepi hidegtálra
Az ünnepi hidegtál egyik leglátványosabb és legkedveltebb elemei a különfél
Tovább olvasom »
A húsvéti asztal sztárjai: töltött tojások, amik nem csak finomak, hanem mutatósak is!
A húsvéti asztal nem lenne teljes a szépen tálalt, változatosan elkészített
Tovább olvasom »
8 egyszerű és nagyszerű süti, amikkel édesebbé teheted a mindennapokat
Van, amikor semmi másra nincs szükségünk, csak egy gyorsan összedobható, mé
Tovább olvasom »
Frissítő gyümölcsök és isteni krémek – 12 tökéletes desszert, amit egyszerűen muszáj kipróbálnod!
A gyümölcsök és a lágy krémek tökéletes párost alkotnak, ha frissítő és ell
Tovább olvasom »