Fagyis krémleves recept

Hozzávalók:
- 50 dkg magozott meggy
- csipet só
- cukor ízlés szerint
- őrölt fahéj ízlés szerint
- 2 ek citromlé
- 3 szegfűszeg
- 40 dkg vanília fagylalt
- 200 ml főzőtejszín
Elkészítése:
Egy 4 literes lábasban feltettem 1 liter vizet. Beleszórtam a fűszereket, pár percig főztem.
Ezután tettem bele a gyümölcsöt, amit 4 percig főztem.
A gyümölcs 2/3 részét kivettem, összeturmixoltam, és visszaöntöttem a lábasba. Felöntöttem 2 liter vízzel. Amikor felforrt, belekevertem a vaníliás fagyit, ízesítettem 2 ek citromlével.
Amikor felforrt, a tejszínnel összeforraltam.
Jó étvágyat kívánok a finom leveshez!
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit főzzek ma? – 2025.05.06. péntek – Kánikula biztos receptek
Péntekre könnyed, nyári menüt keresel? A kánikulában jól esik valami frissí
Tovább olvasom »
Könnyű nyári desszertek eperrel, málnával, áfonyával
Gyors, látványos, gyümölcsös – ezek a desszertek minden alkalomra tökéletes
Tovább olvasom »
8 fantasztikus gyümölcs leves, amit ki kell próbálnod nyáron!
A nyári melegben nincs is jobb egy hűsítő, gyümölcsös levesnél, ami nemcsak
Tovább olvasom »
8 észveszejtő gyümölcsös süti, sütés nélkül!
Ha beköszönt a nyár, vagy egyszerűen csak nincs kedvünk bekapcsolni a sütőt
Tovább olvasom »
7 étel, amit valójában nem is úgy kellene tárolni, ahogy gondolod
Van az úgy, hogy azt hisszük, jól csináljuk – aztán kiderül, hogy mégsem. K
Tovább olvasom »
10 ikonikus magyar étel, amit a külföldiek furcsának tartanak
A magyar konyha gazdag, ízgazdag, és erősen fűszeres – mi ezt szeretj
Tovább olvasom »