Fagyis krémleves recept
Hozzávalók:
- 50 dkg magozott meggy
- csipet só
- cukor ízlés szerint
- őrölt fahéj ízlés szerint
- 2 ek citromlé
- 3 szegfűszeg
- 40 dkg vanília fagylalt
- 200 ml főzőtejszín
Elkészítése:
Egy 4 literes lábasban feltettem 1 liter vizet. Beleszórtam a fűszereket, pár percig főztem.
Ezután tettem bele a gyümölcsöt, amit 4 percig főztem.
A gyümölcs 2/3 részét kivettem, összeturmixoltam, és visszaöntöttem a lábasba. Felöntöttem 2 liter vízzel. Amikor felforrt, belekevertem a vaníliás fagyit, ízesítettem 2 ek citromlével.
Amikor felforrt, a tejszínnel összeforraltam.
Jó étvágyat kívánok a finom leveshez!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »

