Erdélyi lucskos káposzta recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 1 kg füstölt csülök
- 1 fej fehér káposzta
- 1 vöröshagyma
- csombor (borsikafű
- só
- bors
- piros paprika
- liszt
- olaj
- 3 ek ecet
Elkészítése:
A csülköt megfőzzük csomboros, enyhén sós (nem kell nagyon megsózni, mivel a füstölt csülök már eleve sós) vízben egy egészben hagyott hagymával. Ha puhára főtt, a hagymát eldobjuk, a csülökcsontról lefejtjük a húst, felvágjuk közepes darabokra.
Visszatesszük a lébe, hozzáadjuk a káposztát, és tovább főzzük. Amikor már majdnem kész, rántást csinálunk a lisztből, olajból és pirospaprikából. A rántást felöntjük kb. 1/2 l hideg vízzel, hogy ne csomósodjon be, és így keverjük a levesbe.
Kb. 3 evőkanál ecetet keverjünk a leveshez. Hagyjuk még kb. 5 percet főni, és kész.
Jó étvágyat hozzá!
Tipp:
Gyerekkorom kedvenc levese. Igaz hogy anyukám paradicsomosan csinálta, de szerintem így is finom.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »