Erdélyi lucskos káposzta recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 1 kg füstölt csülök
- 1 fej fehér káposzta
- 1 vöröshagyma
- csombor (borsikafű
- só
- bors
- piros paprika
- liszt
- olaj
- 3 ek ecet
Elkészítése:
A csülköt megfőzzük csomboros, enyhén sós (nem kell nagyon megsózni, mivel a füstölt csülök már eleve sós) vízben egy egészben hagyott hagymával. Ha puhára főtt, a hagymát eldobjuk, a csülökcsontról lefejtjük a húst, felvágjuk közepes darabokra.
Visszatesszük a lébe, hozzáadjuk a káposztát, és tovább főzzük. Amikor már majdnem kész, rántást csinálunk a lisztből, olajból és pirospaprikából. A rántást felöntjük kb. 1/2 l hideg vízzel, hogy ne csomósodjon be, és így keverjük a levesbe.
Kb. 3 evőkanál ecetet keverjünk a leveshez. Hagyjuk még kb. 5 percet főni, és kész.
Jó étvágyat hozzá!
Tipp:
Gyerekkorom kedvenc levese. Igaz hogy anyukám paradicsomosan csinálta, de szerintem így is finom.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »
Krémes, házias, illatos – 10 leves, amitől jobb kedved lesz
Amikor odakint fúj a szél és esik az eső, egy jó leves többet ér bármilyen
Tovább olvasom »
11 házi keksz, ami tökéletes egy csésze teához vagy kávéhoz
Ha unod már a klasszikus linzert, próbáld ki ezeket a különleges házi teasü
Tovább olvasom »
Diós, mézes, puncsos – 9 ellenállhatatlan krémes süti, amit mindenki imádni fog
A krémes sütemények az ünnepi asztal igazi ékei – lágyak, édesek és ellenál
Tovább olvasom »


