Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Egyszerű zöldborsóleves eperlevél tésztával recept

Egyszerű zöldborsóleves eperlevél tésztával
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Nagyon olcsó



  • Hozzávalók:

    • 35 dkg zöldborsó (saját eltevésű mirelit)
    • 2 közepes szál sárgarépa
    • 10 dkg eperlevél tészta
    • 2 ek olaj
    • 1 kk só
    • 1 nagy csipet őrölt bors
    • 1 tk őrölt pirospaprika
    • 1 tk házi darált pirospaprika
    • 1 púpos tk házi ételízesítő (esetleg 1 leveskocka)

    Elkészítése:

    A sárgarépát megtisztítjuk, és apróbb darabokra vágjuk.

    Egy kisebb fazékban olajat forrósítunk, megfuttatjuk rajta a sárgarépát, hozzáadjuk a zöldborsót és felengedjük kb. 2 liter vízzel.

    Ízesítjük a fűszerekkel.

    Ha felfőtt a leves, hozzáadjuk a tésztát és ha már a zöldségek és a tészta is puha, azonnal tálalhatjuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá