Egyszerű zöldborsóleves eperlevél tésztával

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Nagyon olcsó

Hozzávalók:

  • 35 dkg zöldborsó (saját eltevésű mirelit)
  • 2 közepes szál sárgarépa
  • 10 dkg eperlevél tészta
  • 2 ek olaj
  • 1 kk só
  • 1 nagy csipet őrölt bors
  • 1 tk őrölt pirospaprika
  • 1 tk házi darált pirospaprika
  • 1 púpos tk házi ételízesítő (esetleg 1 leveskocka)

Elkészítése:

A sárgarépát megtisztítjuk, és apróbb darabokra vágjuk.

Egy kisebb fazékban olajat forrósítunk, megfuttatjuk rajta a sárgarépát, hozzáadjuk a zöldborsót és felengedjük kb. 2 liter vízzel.

Ízesítjük a fűszerekkel.

Ha felfőtt a leves, hozzáadjuk a tésztát és ha már a zöldségek és a tészta is puha, azonnal tálalhatjuk.