Egyszerű zöldbableves recept
Hozzávalók:
- 30-40 dkg friss zöldbab
- 1 ek zsír
- 1 közepes fej vöröshagyma
- 1 gerezd zúzott fokhagyma
- 2-3 babérlevél
- 1 ek őrölt pirospaprika
- só és bors ízlés szerint
- 2 ek tejföl+1 ek liszt a habaráshoz
- ecet és cukor ízlés szerint
Elkészítése:
A zsiradékot egy lábasban felmelegítjük, majd üvegesre pároljuk rajta a megtisztított, finomra vágott vöröshagymát. Hozzáadjuk a zúzott fokhagymát és a megtisztított és feldarabolt zöldbabot. Pirospaprikával, sóval és borssal fűszerezzük, majd felengedjük kb 1,5 liter vízzel. Hozzáadjuk a babérleveleket és kb 20-30 percig lassú tűznél főzzük.
A lisztet simára keverjük a tejfölben (kevés levet tehetünk hozzá a levesből,így simább lesz és nem csomósodik össze).Behabarjuk a levest és még kb 4-5 percig forraljuk. Pici ecettel és/vagy cukorral ízesítjük. Melegen és hidegen egyaránt tálalható.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Karácsonyi diós válogatás – sütik, amiket mindenki szeret
A karácsonyi süteménykínálat egyik örök klasszikusa a dió. Évtizedek óta ot
Tovább olvasom »
12 kókuszos süti, ami tökéletes a karácsonyi asztalra
A kókuszos sütemények különleges, mégis jól ismert ízvilágot hoznak a karác
Tovább olvasom »
Karácsonyi köretötletek: 16 biztos választás az ünnepi asztalra
A karácsonyi főételek mellett a köreteknek is fontos szerep jut az ünnepi a
Tovább olvasom »
12 karácsonyi aprósüti, ami meghitté varázsolja az ünnepet
A karácsonyi hangulatot nemcsak a díszek és a fények, hanem az édes illatok
Tovább olvasom »
Konyhai üveg hátfalak: a praktikus megoldás, ha sokat főzöl (x)
A konyhai üveg hátfalak egyre népszerűbbek azok körében, akik sokat főznek,
Tovább olvasom »
Mit sütnek ma legszívesebben a magyarok karácsonykor? – Több mint 1000 komment alapján
Minden évben felmerül a kérdés: mi kerüljön az ünnepi asztalra? Hiába a ren
Tovább olvasom »


