Egyszerű zöldbableves recept

Hozzávalók:
- 30-40 dkg friss zöldbab
- 1 ek zsír
- 1 közepes fej vöröshagyma
- 1 gerezd zúzott fokhagyma
- 2-3 babérlevél
- 1 ek őrölt pirospaprika
- só és bors ízlés szerint
- 2 ek tejföl+1 ek liszt a habaráshoz
- ecet és cukor ízlés szerint
Elkészítése:
A zsiradékot egy lábasban felmelegítjük, majd üvegesre pároljuk rajta a megtisztított, finomra vágott vöröshagymát. Hozzáadjuk a zúzott fokhagymát és a megtisztított és feldarabolt zöldbabot. Pirospaprikával, sóval és borssal fűszerezzük, majd felengedjük kb 1,5 liter vízzel. Hozzáadjuk a babérleveleket és kb 20-30 percig lassú tűznél főzzük.
A lisztet simára keverjük a tejfölben (kevés levet tehetünk hozzá a levesből,így simább lesz és nem csomósodik össze).Behabarjuk a levest és még kb 4-5 percig forraljuk. Pici ecettel és/vagy cukorral ízesítjük. Melegen és hidegen egyaránt tálalható.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Egészséges, zöldséges fogások – gyors vacsorák hús nélkül
Ha valami könnyed, mégis tápláló fogásra vágysz, nem kell lemondanod az íze
Tovább olvasom »
10 klasszikus péksütemény recept – reggelire, uzsonnára, vendégvárónak
A legfinomabb péksütik mindig azok, amik gyerekkorunk illatát idézik. Ezek
Tovább olvasom »
Egy alapanyag, 12 recept – így készítsd el a csirkemellet változatosan
A csirkemell sosem volt még ennyire változatos! Ezek a receptek megmutatják
Tovább olvasom »
Gyors, krémes, csokis és gyümölcsös desszertek egy helyen
Egy gyors, látványos és ellenállhatatlan desszertre vágysz? Ezek a receptek
Tovább olvasom »
8 rizsfelfújt és rizskoch recept – klasszikus, gyümölcsös, kakaós változatok
Puha, illatos, nosztalgikus – a rizsfelfújt és a rizskoch azok az édes fogá
Tovább olvasom »
12 frissítő gyümölcsleves recept – krémesen, joghurttal, klasszikusan
Nincs is jobb egy hűsítő gyümölcslevesnél a nyári melegben! Ezek a krémes,
Tovább olvasom »