Egyszerű zöldbableves

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Egyszerű zöldbableves

Hozzávalók:

  • 30-40 dkg friss zöldbab
  • 1 ek zsír
  • 1 közepes fej vöröshagyma
  • 1 gerezd zúzott fokhagyma
  • 2-3 babérlevél
  • 1 ek őrölt pirospaprika
  • só és bors ízlés szerint
  • 2 ek tejföl+1 ek liszt a habaráshoz
  • ecet és cukor ízlés szerint

Elkészítése:

A zsiradékot egy lábasban felmelegítjük, majd üvegesre pároljuk rajta a megtisztított, finomra vágott vöröshagymát. Hozzáadjuk a zúzott fokhagymát és a megtisztított és feldarabolt zöldbabot. Pirospaprikával, sóval és borssal fűszerezzük, majd felengedjük kb 1,5 liter vízzel. Hozzáadjuk a babérleveleket és kb 20-30 percig lassú tűznél főzzük.

A lisztet simára keverjük a tejfölben (kevés levet tehetünk hozzá a levesből,így simább lesz és nem csomósodik össze).Behabarjuk a levest és még kb 4-5 percig forraljuk. Pici ecettel és/vagy cukorral ízesítjük. Melegen és hidegen egyaránt tálalható.