Egyszerű tárkonyos lencseleves recept

Hozzávalók:
- 25 dkg lencse
- 1 szál sárgarépa
- 1 szál fehérrépa
- 1 közepes vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 2-3 babérlevél
- 1 zöldségleveskocka
- kb 1 teáskanál (morzsolt) tárkony
- kb 1/2 teáskanál őrölt bors
- kb 1 teáskanál őrölt pirospaprika
- 2-3 dkg zsír vagy olaj
- kb 1 evőkanál liszt
- 2 dl tejföl
- citromlé – ízlés szerint
Elkészítése:
A lencsét előző este beáztatom, de legalább 1 órával a főzés előtt.
A zöldségeket megtisztítom, karikákra vágom, a vöröshagymát finomra aprítom.
Felhevített zsiradékban a zöldségeket a vöröshagymával pár percig kevergetve pirítom, a zúzott fokhagymát is megfuttatom benne.
A tűzről lehúzom, rászórom a piros paprikát, majd felöntöm 2 liter vízzel.
A lencsét átmosom, leszűröm, a leveshez öntöm, hozzá adom a fűszereket és a leveskockát, majd készre főzöm.
A tejfölt elkeverem a liszttel és egy kis vízzel, majd belekeverem a levesbe.
Citromlével ízesítem.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »