Egyszerű tárkonyos lencseleves recept

Hozzávalók:
- 25 dkg lencse
- 1 szál sárgarépa
- 1 szál fehérrépa
- 1 közepes vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 2-3 babérlevél
- 1 zöldségleveskocka
- kb 1 teáskanál (morzsolt) tárkony
- kb 1/2 teáskanál őrölt bors
- kb 1 teáskanál őrölt pirospaprika
- 2-3 dkg zsír vagy olaj
- kb 1 evőkanál liszt
- 2 dl tejföl
- citromlé – ízlés szerint
Elkészítése:
A lencsét előző este beáztatom, de legalább 1 órával a főzés előtt.
A zöldségeket megtisztítom, karikákra vágom, a vöröshagymát finomra aprítom.
Felhevített zsiradékban a zöldségeket a vöröshagymával pár percig kevergetve pirítom, a zúzott fokhagymát is megfuttatom benne.
A tűzről lehúzom, rászórom a piros paprikát, majd felöntöm 2 liter vízzel.
A lencsét átmosom, leszűröm, a leveshez öntöm, hozzá adom a fűszereket és a leveskockát, majd készre főzöm.
A tejfölt elkeverem a liszttel és egy kis vízzel, majd belekeverem a levesbe.
Citromlével ízesítem.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »