Egyszerű olaszos paradicsomleves recept

Hozzávalók:
- 100 g fagyasztott vegyes zöldség
- 500 g paradicsomszósz
- kevés friss petrezselyemzöld
- néhány bazsalikomlevél
- 2 szál újhagyma
- kevés szárzeller
- levestészta (pl. risoni -rizs alakú – száraztésztát)
- olívaolaj
Elkészítése:
Olívaolajon megpároljuk a zöldséget, a felkarikázott újhagymát a zöldjével együtt, a szárzellert, majd hozzáadjuk a paradicsomszószt, és ugyanannyi vizet. Forrástól számítva 15 percig főzzük. Hagyhatjuk darabosan, vagy össze is turmixolhatjuk az apróra vágott zöldfűszerekkel együtt.
Levestésztával dúsíthatjuk.
Tipp:
Készíthető friss paradicsomból is, de akkor hámozzuk meg: a paradicsom csumáját kivágjuk, kereszt alakban bevágjuk, majd forró vízbe mártjuk 2 percre. A héját ezután könnyen lehúzhatjuk róla.
A levesünk színe halványabb lesz, mintha szószból készítettük volna, de az íze kárpótol mindenkit!
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit főzzek ma? 2025.05.21 szerda
Ha szerdán már lankad a lendület, jól jön egy kész menüsor, ami levesből, f
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.05.20 kedd
A hét második napján sokszor már elvárjuk magunktól, hogy valami tartalmasa
Tovább olvasom »
Tökéletes házi sütemények: brownie, túrós, krémes és karamellás szeletek
Ha szereted a krémes, réteges, lágy és mégis karakteres süteményeket, ez a
Tovább olvasom »
Stefánia, tokány, oldalas, karaj – 12 házias recept sertésből
A magyar konyha egyik legfontosabb alappillére a jóféle sertéshús, amit ann
Tovább olvasom »
Szaftos csirkemell receptek, amik új szintre emelik a hétvégi ebédet
Unod már a natúr csirkemellet? Itt az ideje, hogy újragondold! Ezek a bundá
Tovább olvasom »
Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »