Egyszerű olaszos paradicsomleves recept
Hozzávalók:
- 100 g fagyasztott vegyes zöldség
- 500 g paradicsomszósz
- kevés friss petrezselyemzöld
- néhány bazsalikomlevél
- 2 szál újhagyma
- kevés szárzeller
- levestészta (pl. risoni -rizs alakú – száraztésztát)
- olívaolaj
Elkészítése:
Olívaolajon megpároljuk a zöldséget, a felkarikázott újhagymát a zöldjével együtt, a szárzellert, majd hozzáadjuk a paradicsomszószt, és ugyanannyi vizet. Forrástól számítva 15 percig főzzük. Hagyhatjuk darabosan, vagy össze is turmixolhatjuk az apróra vágott zöldfűszerekkel együtt.
Levestésztával dúsíthatjuk.
Tipp:
Készíthető friss paradicsomból is, de akkor hámozzuk meg: a paradicsom csumáját kivágjuk, kereszt alakban bevágjuk, majd forró vízbe mártjuk 2 percre. A héját ezután könnyen lehúzhatjuk róla.
A levesünk színe halványabb lesz, mintha szószból készítettük volna, de az íze kárpótol mindenkit!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »

