Egyszerű csirkehúsleves recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 1 egész csirke
- 1 sárgarépa
- 1 fehérrépa
- 1 vöröshagyma
- 4 gerezd fokhagyma
- 1 karalábé
- 0.5 zeller
- 1 paprika
- 1 paradicsom
- 1 szál zellerzöld
- 1 csokor petrezselyemzöld
- 10 szem fekete bors
- 2 tk ételízesítő
- ízlés szerint só
- 10 dkg leves tészta
Elkészítése:
Az egész csirkét feldaraboljuk, a combot, mellét nem használjuk, a többit hideg vízben, 1 tk sóval feltesszük főni. Ha felforrt, a habját leszedjük.
Közben megtisztítjuk, és felaprítjuk a zöldségeket, majd hozzáadjuk a felforrt leveshez a paprikával, paradicsommal, fokhagymával, vöröshagymával, szemes borssal, ételízesítővel és zellerzölddel együtt.
Ha újból felforrt a leves, mérsékeljük a tüzet alatta, és gyöngyöző forrással kb. 60 perc alatt készre főzzük.
Ha elkészült, leszűrjük a levest, a zöldségeket és a főtt húst külön tálaljuk.
Tipp:
Levesbetétnek cérnametéltet főzhetünk mellé.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Serpenyők a konyhában – Milyen legyen az új kedvenc? (x)
A konyha lelke, a mindennapi ételkészítés egyik legfontosabb eszköze a serp
Tovább olvasom »
Fehér csokival készült desszertvariációk minden alkalomra
A fehér csoki mindig különleges hangulatot teremt — legyen szó citromos kos
Tovább olvasom »
Tarja, oldalas, karaj és több – változatos ötletek egy csokorban
A sertéshús igazi jolly joker a konyhában: változatosan elkészíthető, kiadó
Tovább olvasom »
Ünnepi tortacsodák – 12 recept, amit idén ki kell próbálnod
Ha valami igazán különleges édességet keresel az ünnepi asztalra, egy ínycs
Tovább olvasom »
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »

