Egyszerű csirkehúsleves recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 1 egész csirke
- 1 sárgarépa
- 1 fehérrépa
- 1 vöröshagyma
- 4 gerezd fokhagyma
- 1 karalábé
- 0.5 zeller
- 1 paprika
- 1 paradicsom
- 1 szál zellerzöld
- 1 csokor petrezselyemzöld
- 10 szem fekete bors
- 2 tk ételízesítő
- ízlés szerint só
- 10 dkg leves tészta
Elkészítése:
Az egész csirkét feldaraboljuk, a combot, mellét nem használjuk, a többit hideg vízben, 1 tk sóval feltesszük főni. Ha felforrt, a habját leszedjük.
Közben megtisztítjuk, és felaprítjuk a zöldségeket, majd hozzáadjuk a felforrt leveshez a paprikával, paradicsommal, fokhagymával, vöröshagymával, szemes borssal, ételízesítővel és zellerzölddel együtt.
Ha újból felforrt a leves, mérsékeljük a tüzet alatta, és gyöngyöző forrással kb. 60 perc alatt készre főzzük.
Ha elkészült, leszűrjük a levest, a zöldségeket és a főtt húst külön tálaljuk.
Tipp:
Levesbetétnek cérnametéltet főzhetünk mellé.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

8 tészta 30 perc alatt!
Ha egy tésztaételben keresed a gyors, de ízletes megoldást, akkor jó helyen
Tovább olvasom »
12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »