Egyszerű csirkehúsleves

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó

Hozzávalók:

  • 1 egész csirke
  • 1 sárgarépa
  • 1 fehérrépa
  • 1 vöröshagyma
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 1 karalábé
  • 0.5 zeller
  • 1 paprika
  • 1 paradicsom
  • 1 szál zellerzöld
  • 1 csokor petrezselyemzöld
  • 10 szem fekete bors
  • 2 tk ételízesítő
  • ízlés szerint só
  • 10 dkg leves tészta

Elkészítése:

Az egész csirkét feldaraboljuk, a combot, mellét nem használjuk, a többit hideg vízben, 1 tk sóval feltesszük főni. Ha felforrt, a habját leszedjük.

Közben megtisztítjuk, és felaprítjuk a zöldségeket, majd hozzáadjuk a felforrt leveshez a paprikával, paradicsommal, fokhagymával, vöröshagymával, szemes borssal, ételízesítővel és zellerzölddel együtt.

Ha újból felforrt a leves, mérsékeljük a tüzet alatta, és gyöngyöző forrással kb. 60 perc alatt készre főzzük.

Ha elkészült, leszűrjük a levest, a zöldségeket és a főtt húst külön tálaljuk.

Tipp:

Levesbetétnek cérnametéltet főzhetünk mellé.