Édeskömény krémleves recept

Hozzávalók:
- 1 édeskömény
- 3 burgonya
- 1 szál póréhagyma
- só
- bors
- az édeskömény zöld levele
- 2 dl főzőtejszín
- 2 evőkanál liszt
- 1 húsleveskocka
Elkészítése:
Az édesköményt kisebb darabokra vágjuk és olajon megfuttatjuk a karikára vágott póréhagymával és a kockára vágott burgonyával.
Sózzuk, borsozzuk, liszttel megszórom, majd felöntjük annyi vízzel, ami bőven ellepi mikor felforr hozzáadjuk a húsleveskockát.
Amikor megpuhulnak a zöldségek botmixerrel pépesítjük és hozzáadjuk a tejszínt, majd újra felforraljuk. Leveses csészekbe merjük, az édeskömény zöld részével díszítjük és már tálalható is.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

9 ínycsiklandó ebéd ötlet, amikkel spórolhatsz egy kicsit!
Van amikor kevés pénzből kell okosan gazdálkodni. Ezekkel a finom és laktat
Tovább olvasom »
8 gyümölcsös süti, amitől a nyár még édesebb lesz
A nyár ízei egy tortában – friss, gyümölcsös, krémes sütemények, amik bárme
Tovább olvasom »
A fasírt is lehet különleges – 8 recept, amit imádni fogsz!
A fasírt igazi örök kedvenc – de ki mondta, hogy csak a klasszikus változat
Tovább olvasom »
Puha, krémes, gyümölcsös – 10 sütemény, amitől szebb lesz a hétvégéd
Egy finom házi sütemény mindig jó ötlet hétvégére – főleg, ha nem kell hozz
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.07.11. péntek
Ma egy igazi kényeztető menüvel készültünk! A napot egy selymes, sajtos-pór
Tovább olvasom »
12 mennyei tejberizses és rizspudingos desszert – klasszikustól a különlegesig
A tejberizs az a desszert, amit gyerekkorunk óta szeretünk – most viszont ú
Tovább olvasom »