Édeskömény krémleves

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Édeskömény krémleves

Hozzávalók:

  • 1 édeskömény
  • 3 burgonya
  • 1 szál póréhagyma
  • bors
  • az édeskömény zöld levele
  • 2 dl főzőtejszín
  • 2 evőkanál liszt
  • 1 húsleveskocka

Elkészítése:

Az édesköményt kisebb darabokra vágjuk és olajon megfuttatjuk a karikára vágott póréhagymával és a kockára vágott burgonyával.

Sózzuk, borsozzuk, liszttel megszórom, majd felöntjük annyi vízzel, ami bőven ellepi mikor felforr hozzáadjuk a húsleveskockát.

Amikor megpuhulnak a zöldségek botmixerrel pépesítjük és hozzáadjuk a tejszínt, majd újra felforraljuk. Leveses csészekbe merjük, az édeskömény zöld részével díszítjük és már tálalható is.