Diétás savanyú káposzta leves burgonyával recept
Hozzávalók:
- 2-3 evőkanál olaj
- 1 nagy fej vöröshagyma
- 1-2 gerezd zúzott fokhagyma
- 1 teáskanál pirospaprika
- 30 dkg savanyú káposzta
- 3-4 virsli
- 35-40 dkg burgonya
- ételízesítő ízlés szerint
- 2-3 babérlevél
- őrölt bors egy két csipetnyi
- őrölt kömény 1 púpos kávéskanálnyi
- egy csipetnyi tárkony(ha van)
- egy darab füstölt bőrke vagy pár deka füstölt főtt tarja (csak az ízhatás kedvéért)
Elkészítése:
A vöröshagymát az olajon megpirítom, beleteszem a zúzott fokhagymát majd megszórom pirospaprikával. A savanyú káposztát apróra vágom,fazékba teszem és felengedem 2-2,5 liter vízzel. Ízesítem ételízesítővel,őrölt borssal,babérlevéllel,ha van egy kis tárkonnyal. Belereszelek egy fél ökölnyi burgonyát ez sűríti a levest. A többit apróbb kockákra vágva félre teszem. A virslit vékonyra felszelem és félre teszem. kb egy órán át főzöm a levest. A levesbe teszem a füstölt főtt tarját apróra vágva, majd a virsli karikákat,a burgonyát és készre főzöm. Aki akar tehet tálaláskor egy kanál energiaszegény tejfölt a levesbe,vagy behabarhatja,de tejföl nélkül is finom leves.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Klasszikus karácsonyi sütemények-az ünnep elmaradhatatlan ízei
Ebben a gyűjteményben a magyar süteménytradíció legnagyobb kedvenceit talál
Tovább olvasom »
Klasszikusok újragondolva-az íz ugyanaz, a forma egyszerűbb és gyorsabb
A nagy kedvencek hangulata semmit sem változott, mégis modernebb, könnyebbe
Tovább olvasom »
Krémes csodák az ünnepi időszakra – 10 bevált süti recept, amit bátran elkészíthetsz
Az ünnepi készülődésben mindig jól jön néhány biztosan bevált krémes sütemé
Tovább olvasom »
15 perces karácsonyi desszertek: 8 desszertgolyó, amivel bárkit lenyűgözhetsz
A karácsonyi készülődésben mindig jól jönnek azok a desszertek, amelyek gyo
Tovább olvasom »
Hogyan készítsünk tökéletes karácsonyi bejglit?
A karácsony elképzelhetetlen a hagyományos bejgli nélkül, amely nemcsak az
Tovább olvasom »
Serpenyők a konyhában – Milyen legyen az új kedvenc? (x)
A konyha lelke, a mindennapi ételkészítés egyik legfontosabb eszköze a serp
Tovább olvasom »

