Diétás savanyú káposzta leves burgonyával recept
Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat
Hozzávalók:
- 2-3 evőkanál olaj
- 1 nagy fej vöröshagyma
- 1-2 gerezd zúzott fokhagyma
- 1 teáskanál pirospaprika
- 30 dkg savanyú káposzta
- 3-4 virsli
- 35-40 dkg burgonya
- ételízesítő ízlés szerint
- 2-3 babérlevél
- őrölt bors egy két csipetnyi
- őrölt kömény 1 púpos kávéskanálnyi
- egy csipetnyi tárkony(ha van)
- egy darab füstölt bőrke vagy pár deka füstölt főtt tarja (csak az ízhatás kedvéért)
Elkészítése:
A vöröshagymát az olajon megpirítom, beleteszem a zúzott fokhagymát majd megszórom pirospaprikával. A savanyú káposztát apróra vágom,fazékba teszem és felengedem 2-2,5 liter vízzel. Ízesítem ételízesítővel,őrölt borssal,babérlevéllel,ha van egy kis tárkonnyal. Belereszelek egy fél ökölnyi burgonyát ez sűríti a levest. A többit apróbb kockákra vágva félre teszem. A virslit vékonyra felszelem és félre teszem. kb egy órán át főzöm a levest. A levesbe teszem a füstölt főtt tarját apróra vágva, majd a virsli karikákat,a burgonyát és készre főzöm. Aki akar tehet tálaláskor egy kanál energiaszegény tejfölt a levesbe,vagy behabarhatja,de tejföl nélkül is finom leves.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.