Diétás savanyú káposzta leves burgonyával

Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat

Hozzávalók:

  • 2-3 evőkanál olaj
  • 1 nagy fej vöröshagyma
  • 1-2 gerezd zúzott fokhagyma
  • 1 teáskanál pirospaprika
  • 30 dkg savanyú káposzta
  • 3-4 virsli
  • 35-40 dkg burgonya
  • ételízesítő ízlés szerint
  • 2-3 babérlevél
  • őrölt bors egy két csipetnyi
  • őrölt kömény 1 púpos kávéskanálnyi
  • egy csipetnyi tárkony(ha van)
  • egy darab füstölt bőrke vagy pár deka füstölt főtt tarja (csak az ízhatás kedvéért)

Elkészítése:
A vöröshagymát az olajon megpirítom, beleteszem a zúzott fokhagymát majd megszórom pirospaprikával. A savanyú káposztát apróra vágom,fazékba teszem és felengedem 2-2,5 liter vízzel. Ízesítem ételízesítővel,őrölt borssal,babérlevéllel,ha van egy kis tárkonnyal. Belereszelek egy fél ökölnyi burgonyát ez sűríti a levest. A többit apróbb kockákra vágva félre teszem. A virslit vékonyra felszelem és félre teszem. kb egy órán át főzöm a levest. A levesbe teszem a füstölt főtt tarját apróra vágva, majd a virsli karikákat,a burgonyát és készre főzöm. Aki akar tehet tálaláskor egy kanál energiaszegény tejfölt a levesbe,vagy behabarhatja,de tejföl nélkül is finom leves.