Darált húsos, tejfölös zöldbableves recept
Hozzávalók:
- 0,5 kg zöldbab
- 0,5 kg darált hús
- 1 fej hagyma
- 1 nagyobb gerezd fokhagyma
- liszt, olaj egy lazább rántáshoz
- kevés piros paprika
- só, bors, leveskocka, kevés ételízesítő, 1 kisebb babérlevél
- 3-4 ek tejföl
- Száraztészta 2-3 marékkal
Elkészítése:
A darált húst és a kockára vágott hagymát beletesszük egy fazékba. A hús saját zsírjában kicsit pirítjuk őket, vigyázva oda ne égjen.
Ha a hús szárazabb nyugodtan engedjük fel előbb vízzel, tegyük bele az ételízesítőt, leves kockát, fekete borsot, babért és főzzük.
Mikor a bab már majdnem puha, készítsük el a rántást, melybe a fokhagymát bele vágtuk, vagy fokhagyma nyomóval belenyomjuk.
Pirítsuk zsemleszínűre, tegyünk bele kevés pirospaprikát és keverjük a levesbe. Ezután dobjuk bele a tésztát is. Ha a tészta már majdnem kész, keverjük el benne a tejfölt és zárjuk el, mert a tészta fedő alatt még úgy is dagadni fog.
Tálaláskor még gazdagíthatjuk tejföllel a tányérunkba, vagy tehetünk bele pár csepp ecetet is.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Fehér csokival készült desszertvariációk minden alkalomra
A fehér csoki mindig különleges hangulatot teremt — legyen szó citromos kos
Tovább olvasom »
Tarja, oldalas, karaj és több – változatos ötletek egy csokorban
A sertéshús igazi jolly joker a konyhában: változatosan elkészíthető, kiadó
Tovább olvasom »
Ünnepi tortacsodák – 12 recept, amit idén ki kell próbálnod
Ha valami igazán különleges édességet keresel az ünnepi asztalra, egy ínycs
Tovább olvasom »
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »

