Darált húsos, tejfölös zöldbableves recept

Hozzávalók:
- 0,5 kg zöldbab
- 0,5 kg darált hús
- 1 fej hagyma
- 1 nagyobb gerezd fokhagyma
- liszt, olaj egy lazább rántáshoz
- kevés piros paprika
- só, bors, leveskocka, kevés ételízesítő, 1 kisebb babérlevél
- 3-4 ek tejföl
- Száraztészta 2-3 marékkal
Elkészítése:
A darált húst és a kockára vágott hagymát beletesszük egy fazékba. A hús saját zsírjában kicsit pirítjuk őket, vigyázva oda ne égjen.
Ha a hús szárazabb nyugodtan engedjük fel előbb vízzel, tegyük bele az ételízesítőt, leves kockát, fekete borsot, babért és főzzük.
Mikor a bab már majdnem puha, készítsük el a rántást, melybe a fokhagymát bele vágtuk, vagy fokhagyma nyomóval belenyomjuk.
Pirítsuk zsemleszínűre, tegyünk bele kevés pirospaprikát és keverjük a levesbe. Ezután dobjuk bele a tésztát is. Ha a tészta már majdnem kész, keverjük el benne a tejfölt és zárjuk el, mert a tészta fedő alatt még úgy is dagadni fog.
Tálaláskor még gazdagíthatjuk tejföllel a tányérunkba, vagy tehetünk bele pár csepp ecetet is.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

8 tészta 30 perc alatt!
Ha egy tésztaételben keresed a gyors, de ízletes megoldást, akkor jó helyen
Tovább olvasom »
12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »