Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Darált húsos, tejfölös zöldbableves recept

Darált húsos, tejfölös zöldbableves
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 0,5 kg zöldbab
    • 0,5 kg darált hús
    • 1 fej hagyma
    • 1 nagyobb gerezd fokhagyma
    • liszt, olaj egy lazább rántáshoz
    • kevés piros paprika
    • só, bors, leveskocka, kevés ételízesítő, 1 kisebb babérlevél
    • 3-4 ek tejföl
    • Száraztészta 2-3 marékkal

    Elkészítése:

    A darált húst és a kockára vágott hagymát beletesszük egy fazékba. A hús saját zsírjában kicsit pirítjuk őket, vigyázva oda ne égjen.
    Ha a hús szárazabb nyugodtan engedjük fel előbb vízzel, tegyük bele az ételízesítőt, leves kockát, fekete borsot, babért és főzzük.

    Mikor a bab már majdnem puha, készítsük el a rántást, melybe a fokhagymát bele vágtuk, vagy fokhagyma nyomóval belenyomjuk.
    Pirítsuk zsemleszínűre, tegyünk bele kevés pirospaprikát és keverjük a levesbe. Ezután dobjuk bele a tésztát is. Ha a tészta már majdnem kész, keverjük el benne a tejfölt és zárjuk el, mert a tészta fedő alatt még úgy is dagadni fog.

    Tálaláskor még gazdagíthatjuk tejföllel a tányérunkba, vagy tehetünk bele pár csepp ecetet is.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá