Darált húsos, tejfölös zöldbableves

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 0,5 kg zöldbab
  • 0,5 kg darált hús
  • 1 fej hagyma
  • 1 nagyobb gerezd fokhagyma
  • liszt, olaj egy lazább rántáshoz
  • kevés piros paprika
  • só, bors, leveskocka, kevés ételízesítő, 1 kisebb babérlevél
  • 3-4 ek tejföl
  • Száraztészta 2-3 marékkal

Elkészítése:

A darált húst és a kockára vágott hagymát beletesszük egy fazékba. A hús saját zsírjában kicsit pirítjuk őket, vigyázva oda ne égjen.
Ha a hús szárazabb nyugodtan engedjük fel előbb vízzel, tegyük bele az ételízesítőt, leves kockát, fekete borsot, babért és főzzük.

Mikor a bab már majdnem puha, készítsük el a rántást, melybe a fokhagymát bele vágtuk, vagy fokhagyma nyomóval belenyomjuk.
Pirítsuk zsemleszínűre, tegyünk bele kevés pirospaprikát és keverjük a levesbe. Ezután dobjuk bele a tésztát is. Ha a tészta már majdnem kész, keverjük el benne a tejfölt és zárjuk el, mert a tészta fedő alatt még úgy is dagadni fog.

Tálaláskor még gazdagíthatjuk tejföllel a tányérunkba, vagy tehetünk bele pár csepp ecetet is.