Darált húsos leves recept

Hozzávalók:
- 2 liter hideg víz
- 1 sárgarépa
- 1 fehérrépa
- fél karalábé
- 1 kis fej vöröshagyma
- 1evőkanál étolaj
- 1 kávéskanál ételízesítő
Húsgombóchoz:
- 30 dkg darált sertés hús
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája
- 5 dkg trappista sajt reszelve
- 1/2 kávéskanál őrölt bors
- 1 teáskanál ételízesítő
Elkészítése:
A zöldségeket megpucoljuk,kis darabokra aprítjuk fel. Majd az olajon megpároljuk,felengedjük a vízzel és a fűszereket is belerakjuk. Lassú tűzön,félig puhára főzzük.
Közben a gombóc hozzávalóit összedolgozzuk,és kis dió nagyságú gombócokat formálunk belőle, és beleengedjük a levesbe.
Amikor már feljött a leves tetejére akkor megfőttek benne a gombócok. Készre főzzük és ha megfőtt szárított petrezselyemzölddel díszítjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »