Cukorborsó leves csipetkével recept
Ők is elkészítették

Elkészítése:
A répákat megtisztítjuk és felkarikázzuk. A petrezselyemzöldet apróra vágjuk.
Az olajat felmelegítjük, hozzáadjuk a répákat, kicsit pirítjuk és hozzáadjuk a lisztet.
Nagyon gyorsan keverve, nehogy odakapjon, együtt pirítjuk 1 percig.
A tűzről levesszük, hozzáadjuk a borsót a répákat, a paradicsomot, a paprikát és 2 liter vizet.
Forrás után sózzuk és takarék lángon puhára főzzük.
Csipetke elkészítése:
Egy egész tojáshoz annyi lisztet adunk, hogy közepes keménységű tésztát tudjunk gyúrni belőle. Ha kész, kézzel vékonyra húzkodjuk és belecsipegetjük a levesbe. Egyet forralunk rajta. A legvégén hozzáadjuk az aprított petrezselyemzöldet.
Tipp:
Ezt a receptet a nagymamámtól tanultam. A són kívül semmi fűszert nem teszek bele, hogy ne nyomja el a zsenge cukorborsó és az új zöldségek édes ízét.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »