Csülkös raguleves recept

Hozzávalók:
- 1 kisebb csont nélküli csülök
- 50 dkg vajbab
- 1 kis szál kolbász
- póréhagyma
- 2 sárgarépa
- 2-3 szem burgonya
- só
- bors
- tárkony
- erős pista
- tejföl
- liszt
- vaj
- citromlé
Elkészítése:
A csülök zsíros és bőrös részeit eltávolítom. Apró kockákra vágom.
Egy mélyebb lábosban kevés vajon megdinsztelem a karikázott póréhagymát. Erre mehet is a csülök és a kolbász karikázva. Együtt pirítom néhány percig, majd fűszerezem és megszórom tárkonnyal. További néhány percig kevergetem, hogy a fűszerek érvényre jussanak.
Most már mehet bele a karikázott sárgarépa és az apró darabokra vágott vajbab is. Felöntöm forró vízzel, hozzáadom az erős pistát és tetszés szerint tovább fűszerezem. Lassú tűzön fűzöm.
Félidőben hozzáadom a kockákra vágott burgonyát is. Amikor a hús és a zöldségek is kellőképpen megpuhultak, készítek egy tejfölös habarást, amivel kicsi besűrítem az ételt. Citrom levével ízesítem.
Tálaláskor friss fehér kenyérrel és tejföllel kínálom.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Egészséges, zöldséges fogások – gyors vacsorák hús nélkül
Ha valami könnyed, mégis tápláló fogásra vágysz, nem kell lemondanod az íze
Tovább olvasom »
10 klasszikus péksütemény recept – reggelire, uzsonnára, vendégvárónak
A legfinomabb péksütik mindig azok, amik gyerekkorunk illatát idézik. Ezek
Tovább olvasom »
Egy alapanyag, 12 recept – így készítsd el a csirkemellet változatosan
A csirkemell sosem volt még ennyire változatos! Ezek a receptek megmutatják
Tovább olvasom »
Gyors, krémes, csokis és gyümölcsös desszertek egy helyen
Egy gyors, látványos és ellenállhatatlan desszertre vágysz? Ezek a receptek
Tovább olvasom »
8 rizsfelfújt és rizskoch recept – klasszikus, gyümölcsös, kakaós változatok
Puha, illatos, nosztalgikus – a rizsfelfújt és a rizskoch azok az édes fogá
Tovább olvasom »
12 frissítő gyümölcsleves recept – krémesen, joghurttal, klasszikusan
Nincs is jobb egy hűsítő gyümölcslevesnél a nyári melegben! Ezek a krémes,
Tovább olvasom »