Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Csülkös raguleves recept

Csülkös raguleves
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
100 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
  • Hozzávalók:

    • 1 kisebb csont nélküli csülök
    • 50 dkg vajbab
    • 1 kis szál kolbász
    • póréhagyma
    • 2 sárgarépa
    • 2-3 szem burgonya
    • bors
    • tárkony
    • erős pista
    • tejföl
    • liszt
    • vaj
    • citromlé

    Elkészítése:

    A csülök zsíros és bőrös részeit eltávolítom. Apró kockákra vágom.

    Egy mélyebb lábosban kevés vajon megdinsztelem a karikázott póréhagymát. Erre mehet is a csülök és a kolbász karikázva. Együtt pirítom néhány percig, majd fűszerezem és megszórom tárkonnyal. További néhány percig kevergetem, hogy a fűszerek érvényre jussanak.

    Most már mehet bele a karikázott sárgarépa és az apró darabokra vágott vajbab is. Felöntöm forró vízzel, hozzáadom az erős pistát és tetszés szerint tovább fűszerezem. Lassú tűzön fűzöm.

    Félidőben hozzáadom a kockákra vágott burgonyát is. Amikor a hús és a zöldségek is kellőképpen megpuhultak, készítek egy tejfölös habarást, amivel kicsi besűrítem az ételt. Citrom levével ízesítem.

    Tálaláskor friss fehér kenyérrel és tejföllel kínálom.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá

  • Ajánlott cikkek