Hozzávalók:
Elkészítése:
A csülök zsíros és bőrös részeit eltávolítom. Apró kockákra vágom.
Egy mélyebb lábosban kevés vajon megdinsztelem a karikázott póréhagymát. Erre mehet is a csülök és a kolbász karikázva. Együtt pirítom néhány percig, majd fűszerezem és megszórom tárkonnyal. További néhány percig kevergetem, hogy a fűszerek érvényre jussanak.
Most már mehet bele a karikázott sárgarépa és az apró darabokra vágott vajbab is. Felöntöm forró vízzel, hozzáadom az erős pistát és tetszés szerint tovább fűszerezem. Lassú tűzön fűzöm.
Félidőben hozzáadom a kockákra vágott burgonyát is. Amikor a hús és a zöldségek is kellőképpen megpuhultak, készítek egy tejfölös habarást, amivel kicsi besűrítem az ételt. Citrom levével ízesítem.
Tálaláskor friss fehér kenyérrel és tejföllel kínálom.