Csülkös raguleves

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
100 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Csülkös raguleves

Hozzávalók:

  • 1 kisebb csont nélküli csülök
  • 50 dkg vajbab
  • 1 kis szál kolbász
  • póréhagyma
  • 2 sárgarépa
  • 2-3 szem burgonya
  • bors
  • tárkony
  • erős pista
  • tejföl
  • liszt
  • vaj
  • citromlé

Elkészítése:

A csülök zsíros és bőrös részeit eltávolítom. Apró kockákra vágom.

Egy mélyebb lábosban kevés vajon megdinsztelem a karikázott póréhagymát. Erre mehet is a csülök és a kolbász karikázva. Együtt pirítom néhány percig, majd fűszerezem és megszórom tárkonnyal. További néhány percig kevergetem, hogy a fűszerek érvényre jussanak.

Most már mehet bele a karikázott sárgarépa és az apró darabokra vágott vajbab is. Felöntöm forró vízzel, hozzáadom az erős pistát és tetszés szerint tovább fűszerezem. Lassú tűzön fűzöm.

Félidőben hozzáadom a kockákra vágott burgonyát is. Amikor a hús és a zöldségek is kellőképpen megpuhultak, készítek egy tejfölös habarást, amivel kicsi besűrítem az ételt. Citrom levével ízesítem.

Tálaláskor friss fehér kenyérrel és tejföllel kínálom.