Csülkös leves gazdagon recept

Hozzávalók:
- 60 dkg csülökhús (csont nélkül)
- 2 fej vöröshagyma
- 3-4 gerezd fokhagyma
- 4 sárgarépa
- 4 zöldség gyökér
- 1 kis fej kelkáposzta
- 10 dkg gersli
- só, bors, őrölt kömény
- pirospaprika
- olaj
Elkészítése:
A húst megtisztítjuk, kockákra vágjuk. A zöldségeket megpucoljuk, a sárgarépát, zöldség gyökeret felkarikázzuk, vöröshagymát, fokhagymát apróra vágjuk, a kelkáposztát felkockázzuk.
Nagyobb edényben olajat forrósítunk, megpároljuk rajta a vöröshagymát, majd a fokhagymát. Hozzáadjuk a csülökhúst, fehéredésig átpirítjuk és annyi vízzel felengedjük, amennyi levest szeretnénk. Sózzuk, borsozzuk, őrölt köménnyel fűszerezzük és rövid ideig főzzük. Ezután tesszük bele a gerslit és a pirospaprikát.
Amikor a hús és a gersli félig megpuhult, akkor tesszük bele a zöldségeket, legvégén a kelkáposztát. Az egészet készre főzzük, ha szükséges még fűszerezzük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »
Leves, ami desszert is lehet? Ezek a receptek új szintre emelik a gyümölcslevest
Ezek a levesek egyszerre desszertek és előételek – hűsítőek, krémesek, illa
Tovább olvasom »