Csülkös leves gazdagon recept
Hozzávalók:
- 60 dkg csülökhús (csont nélkül)
- 2 fej vöröshagyma
- 3-4 gerezd fokhagyma
- 4 sárgarépa
- 4 zöldség gyökér
- 1 kis fej kelkáposzta
- 10 dkg gersli
- só, bors, őrölt kömény
- pirospaprika
- olaj
Elkészítése:
A húst megtisztítjuk, kockákra vágjuk. A zöldségeket megpucoljuk, a sárgarépát, zöldség gyökeret felkarikázzuk, vöröshagymát, fokhagymát apróra vágjuk, a kelkáposztát felkockázzuk.
Nagyobb edényben olajat forrósítunk, megpároljuk rajta a vöröshagymát, majd a fokhagymát. Hozzáadjuk a csülökhúst, fehéredésig átpirítjuk és annyi vízzel felengedjük, amennyi levest szeretnénk. Sózzuk, borsozzuk, őrölt köménnyel fűszerezzük és rövid ideig főzzük. Ezután tesszük bele a gerslit és a pirospaprikát.
Amikor a hús és a gersli félig megpuhult, akkor tesszük bele a zöldségeket, legvégén a kelkáposztát. Az egészet készre főzzük, ha szükséges még fűszerezzük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Konyhai üveg hátfalak: a praktikus megoldás, ha sokat főzöl (x)
A konyhai üveg hátfalak egyre népszerűbbek azok körében, akik sokat főznek,
Tovább olvasom »
Mit sütnek ma legszívesebben a magyarok karácsonykor? – Több mint 1000 komment alapján
Minden évben felmerül a kérdés: mi kerüljön az ünnepi asztalra? Hiába a ren
Tovább olvasom »
10 sós süti karácsonyra, amivel nem kell sokat vacakolnod
A karácsonyi készülődésben jól jön néhány gyorsan elkészíthető, mégis finom
Tovább olvasom »
9 zserbó recept, amit érdemes elkészíteni idén karácsonykor
A zserbó sok családban a karácsonyi sütemények egyik kihagyhatatlan darabja
Tovább olvasom »
Különleges karácsonyi kekszek és linzerek – 12 ünnepi finomság amit nem látsz minden nap
Az ünnepi időszakban jólesik néhány különleges aprósütemény, amely nemcsak
Tovább olvasom »
Klasszikus és különleges krumplisaláták karácsonyra – 12 kipróbált recept
A krumplisaláta sok családban elengedhetetlen része az ünnepi menünek. A kl
Tovább olvasom »

