Csorba leves recept
Hozzávalók:
- 2 szál sárgarépa
- 2 szál gyökér
- 2 nagyobb húsos marha vagy sertéscsont
- 1 marék rizs
- 1/2 zeller
- 1 húsleveskocka
- tárkony vagy lestyán (szárított)
- egy nagy doboz tejföl
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - citromlé
- vegeta
Elkészítése:
A húsos csontot vegetás vízben főzzük, míg leválik a csontról. A répát,gyökeret,zellert nagylyukú reszelőn lereszeljük és kevés húslében pároljuk. Hozzáadunk még egy kevés olajat és a tárkonyt vagy lestyánt beleszórjuk. A csontokat kiszedjük és a húst lefejtjük róla (vagy maradhat benne, ha kisebbre van vágva, akkor mindenki magának szedegeti le). A levesbe öntjük a reszelt-főtt zöldségeket. Egy marék rizst főzzünk bele. A végén a tejfölbe elkeverjük a tojást és a citromlevet és ezzel habarjuk be a levest. Ki mennyire szereti savanykásan,a citromlevet mellé készítjük tálaláskor.Friss, üdítő leves.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Konyhai üveg hátfalak: a praktikus megoldás, ha sokat főzöl (x)
A konyhai üveg hátfalak egyre népszerűbbek azok körében, akik sokat főznek,
Tovább olvasom »
Mit sütnek ma legszívesebben a magyarok karácsonykor? – Több mint 1000 komment alapján
Minden évben felmerül a kérdés: mi kerüljön az ünnepi asztalra? Hiába a ren
Tovább olvasom »
10 sós süti karácsonyra, amivel nem kell sokat vacakolnod
A karácsonyi készülődésben jól jön néhány gyorsan elkészíthető, mégis finom
Tovább olvasom »
9 zserbó recept, amit érdemes elkészíteni idén karácsonykor
A zserbó sok családban a karácsonyi sütemények egyik kihagyhatatlan darabja
Tovább olvasom »
Különleges karácsonyi kekszek és linzerek – 12 ünnepi finomság amit nem látsz minden nap
Az ünnepi időszakban jólesik néhány különleges aprósütemény, amely nemcsak
Tovább olvasom »
Klasszikus és különleges krumplisaláták karácsonyra – 12 kipróbált recept
A krumplisaláta sok családban elengedhetetlen része az ünnepi menünek. A kl
Tovább olvasom »

