Csorba leves recept

Hozzávalók:
- 2 szál sárgarépa
- 2 szál gyökér
- 2 nagyobb húsos marha vagy sertéscsont
- 1 marék rizs
- 1/2 zeller
- 1 húsleveskocka
- tárkony vagy lestyán (szárított)
- egy nagy doboz tejföl
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- citromlé
- vegeta
Elkészítése:
A húsos csontot vegetás vízben főzzük, míg leválik a csontról. A répát,gyökeret,zellert nagylyukú reszelőn lereszeljük és kevés húslében pároljuk. Hozzáadunk még egy kevés olajat és a tárkonyt vagy lestyánt beleszórjuk. A csontokat kiszedjük és a húst lefejtjük róla (vagy maradhat benne, ha kisebbre van vágva, akkor mindenki magának szedegeti le). A levesbe öntjük a reszelt-főtt zöldségeket. Egy marék rizst főzzünk bele. A végén a tejfölbe elkeverjük a tojást és a citromlevet és ezzel habarjuk be a levest. Ki mennyire szereti savanykásan,a citromlevet mellé készítjük tálaláskor.Friss, üdítő leves.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »