Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Csirkehúsleves zúzával recept

Csirkehúsleves zúzával
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
120 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó



  • Hozzávalók:

    • 0,5 kg csirkehús (far-hát, szárny)
    • 0,5 kg zúza
    • 2 szál sárgarépa
    • 2 szál fehérrépa
    • 1 karalábé
    • 1 zellergumó
    • 1 cikk kelkáposzta
    • 1 burgonya
    • 1 paprika
    • 1 paradicsom
    • 1 vöröshagyma
    • 4 gerezd fokhagyma
    • 10 szem fekete bors
    • 1 ízlés szerint só
    • 1 kk lestyán
    • 1 szál petrezselyemzöld
    • 1 szál zellerzöld

    Elkészítése:

    A csirkehúst megmossuk, a zúzát megtisztítjuk, felaprítjuk, és egy 6 literes fazékban 3 liter vízben, kevés sóval feltesszük főni.

    Közben megtisztítjuk a zöldségeket, és felaprítjuk őket. A vöröshagymát, a fokhagymát, a krumplit, a kelkáposztát egyben hagyjuk, a paprikát és a paradicsomot felezzük.

    Ha felforrt a víz, leszedjük a habját, és minden hozzávalót a lestyán kivételével beletesszük a fazékba. Újraforrásig melegítjük, és ezután már csak lassan, gyöngyöző forrással főzzük kb. 1,5 órát.

    Ha kész, leszűrjük a levét, megszórjuk lestyánnal. A zöldségeket és a húst külön tálaljuk. Levesbetétnek cérnametéltet főzhetünk mellé.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá