Csirkehúsleves zúzával recept
Galéria (1)
Ők is elkészítették
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
120 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó
Hozzávalók:
- 0,5 kg csirkehús (far-hát, szárny)
- 0,5 kg zúza
- 2 szál sárgarépa
- 2 szál fehérrépa
- 1 karalábé
- 1 zellergumó
- 1 cikk kelkáposzta
- 1 burgonya
- 1 paprika
- 1 paradicsom
- 1 vöröshagyma
- 4 gerezd fokhagyma
- 10 szem fekete bors
- 1 ízlés szerint só
- 1 kk lestyán
- 1 szál petrezselyemzöld
- 1 szál zellerzöld
Elkészítése:
A csirkehúst megmossuk, a zúzát megtisztítjuk, felaprítjuk, és egy 6 literes fazékban 3 liter vízben, kevés sóval feltesszük főni.
Közben megtisztítjuk a zöldségeket, és felaprítjuk őket. A vöröshagymát, a fokhagymát, a krumplit, a kelkáposztát egyben hagyjuk, a paprikát és a paradicsomot felezzük.
Ha felforrt a víz, leszedjük a habját, és minden hozzávalót a lestyán kivételével beletesszük a fazékba. Újraforrásig melegítjük, és ezután már csak lassan, gyöngyöző forrással főzzük kb. 1,5 órát.
Ha kész, leszűrjük a levét, megszórjuk lestyánnal. A zöldségeket és a húst külön tálaljuk. Levesbetétnek cérnametéltet főzhetünk mellé.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.