Csirkehúsleves zúzával

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
120 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó

Hozzávalók:

  • 0,5 kg csirkehús (far-hát, szárny)
  • 0,5 kg zúza
  • 2 szál sárgarépa
  • 2 szál fehérrépa
  • 1 karalábé
  • 1 zellergumó
  • 1 cikk kelkáposzta
  • 1 burgonya
  • 1 paprika
  • 1 paradicsom
  • 1 vöröshagyma
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 10 szem fekete bors
  • 1 ízlés szerint só
  • 1 kk lestyán
  • 1 szál petrezselyemzöld
  • 1 szál zellerzöld

Elkészítése:

A csirkehúst megmossuk, a zúzát megtisztítjuk, felaprítjuk, és egy 6 literes fazékban 3 liter vízben, kevés sóval feltesszük főni.

Közben megtisztítjuk a zöldségeket, és felaprítjuk őket. A vöröshagymát, a fokhagymát, a krumplit, a kelkáposztát egyben hagyjuk, a paprikát és a paradicsomot felezzük.

Ha felforrt a víz, leszedjük a habját, és minden hozzávalót a lestyán kivételével beletesszük a fazékba. Újraforrásig melegítjük, és ezután már csak lassan, gyöngyöző forrással főzzük kb. 1,5 órát.

Ha kész, leszűrjük a levét, megszórjuk lestyánnal. A zöldségeket és a húst külön tálaljuk. Levesbetétnek cérnametéltet főzhetünk mellé.