Csirke szárnyas húsleves recept
Hozzávalók:
- 6 db csirke szárny
- 2-3 szál sárgarépa
- 2-3 szál petrezselyemgyökér
- 1 fej vöröshagyma
- 1 db zöldpaprika
- 1 zellerlevél vagy egy szelet zellergumó
- 1 db paradicsom
- 1-1 evőkanál étolaj és ételízesítő
- 1-2 gerezd fokhagyma
- őrölt fekete bors
Levesbetét :
- cérnametélt vagy más tészta
Elkészítése:
Az olajon megpirítjuk a megtisztított és felaprított sárgarépát, zellert, petrezselymet. Hozzátesszük a csirke szárnyat. Együtt pirítjuk tovább, majd szintén hozzáadjuk a felvágott zöldpaprikát és a paradicsomot. Felöntjük másfél liter vízzel, beletesszük a vöröshagymát, valamint a fűszereket és az ételízesítőt. Ha a hús megfőtt, a forrásban lévő levesbe szórjuk a tésztát és még 1-2 percig forraljuk. Ezután befedjük és lehúzzuk a tűzről és tálaljuk.
Ha 2 napra való adagot főzünk, akkor külön vízben főzzük ki a levestésztát, mert másnapra szétázik a levesben.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Ünnepi tortacsodák – 12 recept, amit idén ki kell próbálnod
Ha valami igazán különleges édességet keresel az ünnepi asztalra, egy ínycs
Tovább olvasom »
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »
Krémes, házias, illatos – 10 leves, amitől jobb kedved lesz
Amikor odakint fúj a szél és esik az eső, egy jó leves többet ér bármilyen
Tovább olvasom »
11 házi keksz, ami tökéletes egy csésze teához vagy kávéhoz
Ha unod már a klasszikus linzert, próbáld ki ezeket a különleges házi teasü
Tovább olvasom »

