Csirke szárnyas húsleves recept

Hozzávalók:
- 6 db csirke szárny
- 2-3 szál sárgarépa
- 2-3 szál petrezselyemgyökér
- 1 fej vöröshagyma
- 1 db zöldpaprika
- 1 zellerlevél vagy egy szelet zellergumó
- 1 db paradicsom
- 1-1 evőkanál étolaj és ételízesítő
- 1-2 gerezd fokhagyma
- őrölt fekete bors
Levesbetét :
- cérnametélt vagy más tészta
Elkészítése:
Az olajon megpirítjuk a megtisztított és felaprított sárgarépát, zellert, petrezselymet. Hozzátesszük a csirke szárnyat. Együtt pirítjuk tovább, majd szintén hozzáadjuk a felvágott zöldpaprikát és a paradicsomot. Felöntjük másfél liter vízzel, beletesszük a vöröshagymát, valamint a fűszereket és az ételízesítőt. Ha a hús megfőtt, a forrásban lévő levesbe szórjuk a tésztát és még 1-2 percig forraljuk. Ezután befedjük és lehúzzuk a tűzről és tálaljuk.
Ha 2 napra való adagot főzünk, akkor külön vízben főzzük ki a levestésztát, mert másnapra szétázik a levesben.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »