Csirke alaplé készítése recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 50 dkg csirkecomb csont és bőr
- 0,5 vöröshagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- 6 szem bors
Elkészítése:
Egy nagy lábasba tesszük a csontokat, a bőröket és a többi hozzávalót. Felöntjük annyi vízzel, hogy éppen ellepje.
Lassan felforraljuk és forrástól számítva 2-3 órán keresztül fedő alatt főzzük.
Ha elkészült, hagyjuk a lábasban kihűlni, majd 3-4 dl-ként műanyag zacskóba szűrjük.
A zacskó száját elkötjük, hogy minél kevesebb levegő maradjon a zacskóban, majd literes műanyag vödörbe 2-3 zacskót téve fagyasztóba tesszük.
Mélyhűtőben -18 fokon 6 hónapig tárolható.
Tipp:
Sót nem teszek bele, hiszen amibe használni fogom később ízesítőként, úgyis megsózom.
Nem egy dekoratív, ám annál hasznosabb szereplője a konyhának. A házilag készített alaplé mesterséges anyagoktól mentes, egyszerűen, olcsón elkészíthető ételízesítő, és csak a készítőjétől függ, hogy mi kerül bele.
Lehet kifejezetten az alapléhez farhátat venni, de most 8 db csirkecomb csontjait és lenyúzott bőrét használtam erre.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 mennyei tejberizses és rizspudingos desszert – klasszikustól a különlegesig
A tejberizs az a desszert, amit gyerekkorunk óta szeretünk – most viszont ú
Tovább olvasom »
12 szaftos sertésétel, amit a család minden tagja imádni fog
Ha valami igazán tartalmas, szaftos és magyaros fogásra vágysz, akkor ezek
Tovább olvasom »
Pohárkrémek és réteges desszertek – egyszerűen elképesztő ízek
Ha gyors, látványos és ellenállhatatlan desszertre vágysz, ne keresgélj tov
Tovább olvasom »
Tésztareceptek húsimádóknak és zöldségrajongóknak – válogass kedvedre!
Létezik olyan, aki ne szeretné a tésztát? Krémes, szaftos, sajtos, zöldsége
Tovább olvasom »
Imádjuk a cukkinit! Íme 10 ellenállhatatlan recept
Ha van egy jó cukkinid, már csak a recept kell hozzá! Ezek a változatos, fi
Tovább olvasom »
Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »