Hozzávalók:
Elkészítése:
Egy nagy lábasba tesszük a csontokat, a bőröket és a többi hozzávalót. Felöntjük annyi vízzel, hogy éppen ellepje.
Lassan felforraljuk és forrástól számítva 2-3 órán keresztül fedő alatt főzzük.
Ha elkészült, hagyjuk a lábasban kihűlni, majd 3-4 dl-ként műanyag zacskóba szűrjük.
A zacskó száját elkötjük, hogy minél kevesebb levegő maradjon a zacskóban, majd literes műanyag vödörbe 2-3 zacskót téve fagyasztóba tesszük.
Mélyhűtőben -18 fokon 6 hónapig tárolható.
Sót nem teszek bele, hiszen amibe használni fogom később ízesítőként, úgyis megsózom.
Nem egy dekoratív, ám annál hasznosabb szereplője a konyhának. A házilag készített alaplé mesterséges anyagoktól mentes, egyszerűen, olcsón elkészíthető ételízesítő, és csak a készítőjétől függ, hogy mi kerül bele.
Lehet kifejezetten az alapléhez farhátat venni, de most 8 db csirkecomb csontjait és lenyúzott bőrét használtam erre.