Csipetkés zöldborsóleves recept

Hozzávalók:
- 1 kg zöldborsó
- 3 szál sárgarépa
- 2 kisebb szál fehérrépa
- 1 csokor petrezselyemzöld
- 1 kisebb vöröshagyma
- ételízesítő
- só
- 2 ek cukor
- liszt
- olaj
- 3 tk pirospaprika
Csipetkéhez:
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 15 dkg liszt
Elkészítése:
A répákat meghámozzuk, felkarikázzuk, alaposan megmossuk, és felrakjuk főni a zöldborsóval együtt. A hagymát megpucoljuk, egészben a levesbe tesszük. A petrezselyemzöldet megmossuk, egészben a levesbe szórjuk. Ízesítjük, és amíg fő, elkészítjük a csipetkét.
A tojásokat felverjük, majd hozzágyúrjuk a lisztet. Ha nagyon puha, még szórunk hozzá egy kis lisztet, ha viszont nagyon kemény, vízzel tudjuk kicsit lágyítani. Ha simára gyúrtuk, apróra csipkedjük egy tálba, közben folyamatosan hintünk rá lisztet, hogy ne ragadjanak össze.
Ha megfőttek a zöldségek, vékony rántást készítünk. Olajon kevés lisztet zsemle színűre pirítunk, ha kész van, hagyjuk kicsit visszahűlni. Miután visszahűlt, belekeverjük a pirospaprikát, majd óvatosan a levesbe csurgatjuk, folyamatosan keverés mellet. Hagyjuk visszaforrni, majd belerakjuk a csipetkét. Ha a csipetke megfőtt, belekeverünk a levesbe 2 evőkanál cukrot, kóstolás után ha szükséges utána fűszerezünk.
A csipetkés zöldborsóleves kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 5 g
Szénhidrát: 19 g
Zsír: 3 g
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

8 tészta 30 perc alatt!
Ha egy tésztaételben keresed a gyors, de ízletes megoldást, akkor jó helyen
Tovább olvasom »
12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »