Csipetkés zöldborsóleves recept

Hozzávalók:
- 1 kg zöldborsó
- 3 szál sárgarépa
- 2 kisebb szál fehérrépa
- 1 csokor petrezselyemzöld
- 1 kisebb vöröshagyma
- ételízesítő
- só
- 2 ek cukor
- liszt
- olaj
- 3 tk pirospaprika
Csipetkéhez:
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 15 dkg liszt
Elkészítése:
A répákat meghámozzuk, felkarikázzuk, alaposan megmossuk, és felrakjuk főni a zöldborsóval együtt. A hagymát megpucoljuk, egészben a levesbe tesszük. A petrezselyemzöldet megmossuk, egészben a levesbe szórjuk. Ízesítjük, és amíg fő, elkészítjük a csipetkét.
A tojásokat felverjük, majd hozzágyúrjuk a lisztet. Ha nagyon puha, még szórunk hozzá egy kis lisztet, ha viszont nagyon kemény, vízzel tudjuk kicsit lágyítani. Ha simára gyúrtuk, apróra csipkedjük egy tálba, közben folyamatosan hintünk rá lisztet, hogy ne ragadjanak össze.
Ha megfőttek a zöldségek, vékony rántást készítünk. Olajon kevés lisztet zsemle színűre pirítunk, ha kész van, hagyjuk kicsit visszahűlni. Miután visszahűlt, belekeverjük a pirospaprikát, majd óvatosan a levesbe csurgatjuk, folyamatosan keverés mellet. Hagyjuk visszaforrni, majd belerakjuk a csipetkét. Ha a csipetke megfőtt, belekeverünk a levesbe 2 evőkanál cukrot, kóstolás után ha szükséges utána fűszerezünk.
A csipetkés zöldborsóleves kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 5 g
Szénhidrát: 19 g
Zsír: 3 g
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »