Hozzávalók:
Csipetkéhez:
Elkészítése:
A répákat meghámozzuk, felkarikázzuk, alaposan megmossuk, és felrakjuk főni a zöldborsóval együtt. A hagymát megpucoljuk, egészben a levesbe tesszük. A petrezselyemzöldet megmossuk, egészben a levesbe szórjuk. Ízesítjük, és amíg fő, elkészítjük a csipetkét.
A tojásokat felverjük, majd hozzágyúrjuk a lisztet. Ha nagyon puha, még szórunk hozzá egy kis lisztet, ha viszont nagyon kemény, vízzel tudjuk kicsit lágyítani. Ha simára gyúrtuk, apróra csipkedjük egy tálba, közben folyamatosan hintünk rá lisztet, hogy ne ragadjanak össze.
Ha megfőttek a zöldségek, vékony rántást készítünk. Olajon kevés lisztet zsemle színűre pirítunk, ha kész van, hagyjuk kicsit visszahűlni. Miután visszahűlt, belekeverjük a pirospaprikát, majd óvatosan a levesbe csurgatjuk, folyamatosan keverés mellet. Hagyjuk visszaforrni, majd belerakjuk a csipetkét. Ha a csipetke megfőtt, belekeverünk a levesbe 2 evőkanál cukrot, kóstolás után ha szükséges utána fűszerezünk.