Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Csicseriborsó leves virslivel recept

Csicseriborsó leves virslivel
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 1 doboz csicseriborsó konzerv
    • 1 vöröshagyma
    • bors
    • 3 ek kukoricaolaj
    • 1 ek aprított petrezselyemzöld
    • 1 babérlevél
    • 3 virsli felkarikázva
    • 1 újhagyma zöldjével
    • 2 hámozott paradicsom (lehet konzerv is)
    • 5 dl húsalaplé

    Elkészítése:

    Az olajon az apróra vágott hagymát megpároljuk, majd hámozott paradicsomot és újhagymát adunk hozzá. Babérlevéllel, sóval, borssal ízesítjük, és jól elkeverjük a leszűrt csicseriborsóval.

    Felöntjük 5 dl húsalaplével, és 20 percig főzzük. Kivesszük a babért, és botmixerrel pépesítjük a levest. Visszatesszük a tűzhelyre, kb. 3 dl vízzel hígítjuk. Hozzáadjuk a felkarikázott virslit és a felaprított petrezselymet. Még 5 percig főzzük, és azonnal tálaljuk.

    A csicseriborsó leves virslivel kalória és tápérték tartalma:

    Kalória: 67 kcal
    Fehérje: 3 g
    Szénhidrát: 4 g
    Zsír: 4 g
    Az adatok 100 g mennyiségre vonatkoznak.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá