Csicseriborsó leves virslivel recept

Hozzávalók:
- 1 doboz csicseriborsó konzerv
- 1 vöröshagyma
- só
- bors
- 3 ek kukoricaolaj
- 1 ek aprított petrezselyemzöld
- 1 babérlevél
- 3 virsli felkarikázva
- 1 újhagyma zöldjével
- 2 hámozott paradicsom (lehet konzerv is)
- 5 dl húsalaplé
Elkészítése:
Az olajon az apróra vágott hagymát megpároljuk, majd hámozott paradicsomot és újhagymát adunk hozzá. Babérlevéllel, sóval, borssal ízesítjük, és jól elkeverjük a leszűrt csicseriborsóval.
Felöntjük 5 dl húsalaplével, és 20 percig főzzük. Kivesszük a babért, és botmixerrel pépesítjük a levest. Visszatesszük a tűzhelyre, kb. 3 dl vízzel hígítjuk. Hozzáadjuk a felkarikázott virslit és a felaprított petrezselymet. Még 5 percig főzzük, és azonnal tálaljuk.
A csicseriborsó leves virslivel kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 3 g
Szénhidrát: 4 g
Zsír: 4 g
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »
12 isteni sertésszelet recept, amit a család imádni fog
Ha egy igazán tartalmas, ízes és laktató ételre vágysz, a sertésszelet mind
Tovább olvasom »
12 tokány recept, amiből az egész család repetázni fog
Ha egy igazán laktató, szaftos és karakteres magyaros ételre vágysz, akkor
Tovább olvasom »
Krémes, habos, gyümölcsös: a legfinomabb szelet sütemények egy helyen
Ha van desszert, ami egyszerre elegáns és nosztalgikus, az biztosan egy jó
Tovább olvasom »
10 nosztalgikus édes tészta recept – nudli, metélt, fluta és társai
Az édes tészták világa nemcsak finom, hanem egyben időutazás is: vissza a m
Tovább olvasom »
10 isteni lángos recept – klasszikus, töltött és gyors változatok
Ropogós szélű, belül puha, illatos, és mindenki imádja – hát persze, hogy a
Tovább olvasom »