Csicseriborsó leves virslivel recept

Hozzávalók:
- 1 doboz csicseriborsó konzerv
- 1 vöröshagyma
- só
- bors
- 3 ek kukoricaolaj
- 1 ek aprított petrezselyemzöld
- 1 babérlevél
- 3 virsli felkarikázva
- 1 újhagyma zöldjével
- 2 hámozott paradicsom (lehet konzerv is)
- 5 dl húsalaplé
Elkészítése:
Az olajon az apróra vágott hagymát megpároljuk, majd hámozott paradicsomot és újhagymát adunk hozzá. Babérlevéllel, sóval, borssal ízesítjük, és jól elkeverjük a leszűrt csicseriborsóval.
Felöntjük 5 dl húsalaplével, és 20 percig főzzük. Kivesszük a babért, és botmixerrel pépesítjük a levest. Visszatesszük a tűzhelyre, kb. 3 dl vízzel hígítjuk. Hozzáadjuk a felkarikázott virslit és a felaprított petrezselymet. Még 5 percig főzzük, és azonnal tálaljuk.
A csicseriborsó leves virslivel kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 3 g
Szénhidrát: 4 g
Zsír: 4 g
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »